Guardiola trår sjelden feil i livet. Det har vært en knallstart for Pep Guardiola i Manchester City. Laget har vunnet alle de ti obligatoriske kampene etter at katalaneren overtok, og de lyseblå er storfavoritt til å ta tilbake Premier League-trofeet – blant de fleste ekspertene på engelsk fotball.

Ingen lag har allikevel vunnet den engelske serien i september, og  perfeksjonisten Guardiola vet  at  det er mye hardt arbeid som gjenstår. I sin korte tid som manager på Etihad har han også vist at han ikke er redd for å ta kontroversielle avgjørelser. Joe Hart ble raskt sendt på lån til Torino, mens Yaya Toure er henvist til å trene med reservelaget.

City satser på fire fronter

Guardiola virker å satse på alle fire trofeene. I løpet av sesongen kommer City til å være opptatt med Ligacupen, FA-cupen, Champions League og Premier League – fire av mange sportsspill du kan vedde på hos bet365. For å kunne henge med utover hele sesongen er det derfor viktig at City har en stor stall, slik at laget tåler skader og suspensjoner på nøkkelspillere

Så langt virker det å gå bra, ettersom laget vant alle tre kampene storscoreren Sergio Aguero var ute med karantene. Aguero er en type spiller som passer perfekt i spillemåten til Guardiola, og du får lav odds hos de fleste bookmakerne hvis du tipper at den argentinske spissen blir toppscorer i Premier League denne sesongen.

Guardiola trår sjelden feil i livet.

Eierne sikter mot Champions League

Citys styrtrike eiere forventer at Guardiola tar mesterligapokalen til Etihad. Dette lytes han allikevel ikke med i Bayern München, og noen hjemlige turneringer må nok ofres hvis City endelig skal nå finalen i verdens gjeveste klubbturnering. Laget fikk en knallstart i den første kampen, hvor Mönchengladbach ble knust 4–0.

Nå venter Celtic borte og deretter Barcelona hjemme. Sistnevnte blir selvsagt en helt spesiell kamp, og er kanskje en av de mest interessante i turneringens innledende runde. Fordelen med å være i gruppe med Barcelona er at man unngår det katalanske storlaget i åttedelsfinalen, men Guardiola har helt sikkert et klart mål om å vinne gruppen.

Fansen sikter mot Premier League

Det er ikke til å stikke under en stol at stemningen i mesterligakampene ikke har vært den beste på Etihad. Lagets supportere virker å være mer opptatt av Premier League, og at man nok en gang skal ta innersvingen på erkerivalen Manchester United. 

Til tross for Citys kanonstart, ser kampen om årets seriegull ut til å bli et bikkjeslagsmål mellom fem-seks lag. Blant disse har Liverpool og Chelsea den klare fordelen ved at de ikke er opptatt med europacupspill denne sesongen. Det blir derfor spennende å se om eventuelle kvart- og semifinaler i Mesterligaen kommer til å hindre de lyseblå i å ta hjem nok et seriegull.

Blir United slått igjen?

26. oktober er det duket for nok et lokaloppgjør på Old Trafford. Denne dagen barker lagene sammen i fjerde runde i ligacupen.United kommer garantert til å tørste etter å revansjere det sure 1–2 tapet i serien.

Alle tippere bør derfor vente med eventuelle innsatser tett opp mot kampstart. Det er allikevel å anta at både Mourinho og Guardiola legger så mye prestisje i kampen at de begge kommer til å stille med sterke lag. Et avansement i Ligacupen kan allikevel vise seg å være forstyrrende for begge disse klubbene på lang sikt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
England’s landslagssjef har fått sparken – etter 1 kamp!

Det er ikke mange andre steder enn i England dette er mulig. Sam Allardyce ble nylig tatt med buksene nede,...

Brækhus bokser sitt livs kamp – i Norge!

Lørdag 1. oktober i Oslo Spektrum. Endelig proffboksing på norsk jord, og for en kamp vi får. Verdens beste bokser "The...

Lukk