Hawkin. Stephen Hawkin, en av klodens klokeste mennesker mener at universet ikke er skapt av noen Gud-

Sterke meninger fra en person som har enorm betydning på sitt felt, og en mann som lyttes til når han snakker- dvs han sier det han mener via en stemmemaskin-

Stephen William Hawking (født 8. januar 1942 i Oxford, Storbritannia) er en britisk fysiker og matematiker ved universitetet i Cambridge.

Hawking lider av amyotrofisk lateralsklerose, en sykdom som binder ham til rullestolen og har tatt fra ham alle muligheter til å kommunisere direkte med omverdenen. Han arbeider derfor med en spesiell språkcomputer som blir styrt av Hawkings øyne og enkelte muskler i ansiktet. Dette setter ham i stand til å holde foredrag, føre samtaler og mer.

Han er særlig kjent for sine arbeider om sorte hull og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken.

http://www.hawking.org.uk/

Den anerkjente britiske forskeren Stephen Hawking skriver i en ny bok at det er fysikkens lover, og ikke Gud, som skapte universet.

 

I sin nye bok forsøker Hawking å besvare følgende spørsmål: Trengte universet en skaper?

Og svaret er: Nei, ifølge forfatteren.

– Ettersom det finnes en tyngdekraftlov, så kan og vil universet skape seg selv ut av intet, skriver Hawking i sin nye bok «The Grand Design».

Påstanden utfordrer og provoserer tradisjonelle religiøse forestillinger. Boken blir utgitt i neste uke, og er forfattet i samråd med den amerikanske fysikeren Leonard Mlodinov.

Påstanden strider imot sir Isaac Newtons overbevisning om at universet må ha blitt skapt av Gud, ettersom det ikke kan oppstå fra kaos, skriver The Times, som har fått tak i utkast fra boken.

Hawking går også vekk fra sin egen overbevisning, som han fremmet i boken «A Brief History of Time», om at Gud som skaper ikke er uforenlig med en vitenskapelig tilnærming av universets opprinnelse.

Mindre enestående
Videre skriver Hawking i sin nye bok at det første slaget kom i 1992, da det ble bekreftet at en annen planet gikk i bane rundt en annen stjerne.

– Det gjør sammentreffet av våre planetariske omstendigheter, den heldige kombinasjonen av avstanden mellom solen og jorden og solmasse, langt mindre enestående og undergraver det som bevis på at jorden ble med grundighet konstruert for å behage oss som mennesker, skriver han.

Hawking får imidlertid kritikk av professor George Ellis ved University of Cape Town.

– Mitt største problem med dette, er at denne presentasjonen tilbyr offentligheten et valg hvor en må velge mellom vitenskap og religion. Og mange mennesker vil da si: Ok, jeg velger religion. Og da er det vitenskapen som taper, sier Ellis til The Times.

Ellis er president for International Society for Science and Religion.

Hawking antyder også i boken at filosofi er død som vitenskap. Derimot åpner han for at det eksisterer liv andre steder i universet.

Hawking hadde samme stilling som sir Isaac Newton, Lucasiansk professor i matematikk ved University of Cambridge, fram til han pensjonerte seg i fjor.

Den meget inteligente professoren mener også at det ikke bare eksisterer mange andre planeter, men også andre universer, såkalte multiunivers. Og hvis Guds intensjon var å skape menneskeheten, så ville alle disse fjerntliggende verdenene være overflødige, skriver han.

Stephen Hawking holdt denne uken en tale på George Washington University for å markere 50-årsjubileet til romfartsorganisasjonen NASA. Hawking benyttet anledningen til å snakke om utenomjordiske skapninger.

Ifølge Hawking florerer universet med utenomjordisk liv, men intelligent liv er derimot en mangelvare.

Mange prominente vitenskapsmenn sier det er sannsynlig at det eksisterer liv på andre planeter – tatt i betraktning av at det finnes milliarder av stjerner i universet. Men så langt finnes det ikke noe bevis som støtter denne teorien.

Hawking mener det kan finnes tre grunner til dette.

Den første grunnen er at det ikke finnes så mye liv i universet. Den andre grunnen er at enkle livsformene er vanlig mens intelligente livsformer er sjeldent. Og den tredje grunnen kan være at intelligent liv har en tendens til å utslette seg selv innen kort tid.

– Intelligent liv er sjeldent
– Personlig så foretrekker jeg den andre muligheten – at primitivt liv er relativt vanlig, mens intelligent liv er sjeldent. Det er til og med noen som hevder at det ikke finnes intelligent liv på jorden, sier han, ifølge Daily Mail.

Må ekspandere
Det finnes mange mennesker som mener det er bortkastet å bruke enorme summer på kostbare romfartsprosjekter, men Hawking sammenliger disse menneskene med de som var motstandere av oppdagelsesreisen til Christofer Columbus i 1492.

– Uten dette så hadde vi ikke hatt Big Mac eller Kentuckey Fried Chicken, sier han lattermildt.

– Vi kan forandre fremtiden til menneskeheten hvis vi sprer oss ut i verdensrommet, og kanskje vi ikke har noen fremtid hvis vi ikke gjør dette, sier han.

 

Kloke mennesker har tatt feil før, og jeg vil ikke personlig stå inne for at det ikke var noens Gud som ikke skapte universet. Men det er svært fasinerende å lese om teorier om skapelsen. Hvor kommer vi fra? Hvorfor er vi her? Er vi alene? Det siste spørsmålet er lettest og ha noen mening om. Selvsagt er vi ikke alene….

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fredsavtale mot alle odds?

  Jeg beklager at det er feil i overskriften i VG- innlegget der det står fredspris og ikke fredsavtale- USAs...

Norges kamper bør være gratis

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X9EDDCECt3Y[/youtube]          Må venne seg til nye kanaler Fotballforbundets informasjonsdirektør Svein Graff mener folk bare må venne...

Lukk