Gull er et grunnstoff med symbolet Au, og har atomnummer 79. Dette skinnende og meget attraktive og formfulle metallet kan ikke produseres. Rent Gull er 24 karat, og et av verdens mest attraktive handelsvare. Og dyrere enn noen gang.

Det utvinnes fra elvedrag og i stein. Det er et sjeldent metall å finne, og finnes stort sett bare i mindre deler, en sjelden gang finner gullfinnerne i gruvene i mellom Amerika og Peru. Den største gullbare i verden er på et museum i Japan og veier 250 kg.

Det gule og meget skinnende metallet brukes som kjent i smykker, øredobber, ringer og sees på som et av de vakreste pynte-emblem for mennesker, kanskje kun slått av diamanter.

 – Ett kilo gull koster nå 160 000 kroner på gullbørsen i London. Aldri tidligere har gull vært så dyrt. Gruveselskapene på børsen stiger kraftig. På grunn av meget turbulente tider på verdens børser, ønsker de tunge investorene å bruke gull som en langt tryggere investering, og det får prisene til å gå i været.

Den nye prisrekorden på Londons Bullion gullmarked er 948,59 dollar per 31 gram

                                                                                                         GULL Foto: Nettavisen/ NA24.no

Skulle du være forelsket eller like noen veldig godt, så er det bare en ting å gjøre. Kjøp et gullsmykke, en gullring. Du blir garantert meget populær.

Synes du derimot det er for dyrt må du eller vent til prisene går ned. Det kan hende du må vente lenge, da uroen på børsene fortsetter i uoverskuelig framtid.

– Gull er skyld i mange menneskers skjebne, og et liv var ikke mye verdt for noen hundre år siden da det ble lett etter gull i primitive brønner, gruver og elver. Var man for høylydt når funnet var et faktum, endte man ofte med en kule i pannen fra andre som også jaktet den gule skjønnheten.

http://www.goldprice.org/

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trekant- de nye programlederne

Trekant- de nye programlederne, Johanna Zamble (21), Benjamin Silseth (20), Even Jørs (20) får mang en overskrift om seg selv, grunnet interessen...

Lukk