Den tidligere svenske skikongen Gunde Svan (53) skyter fra hofta bare dager før VM i Falun. Det er bare noen få svenske skiløpere, trenere og ansatte i det svenske skiforbundet som er enige med Gunde Svan, som forsøker å sverte Petter Northugs gode navn og rykte.

Svan stempler Northug som en rebell, et dårlig forbilde for unge nordmenn, en umoralsk idrettsutøver som ikke har skrupler, men som gjør alt for selv å vinne. På en lite pen måte i følge Gunde. Dette er ikke første gang den svenske ski-legenden kaster seg ut med kritikk til den nordmannen som har betydd mest for norsk skisport de ti siste årene.

Svensken så rødt etter at Petter bremset på siste etappen i OL-stafetten i Vancounver i 2010, får så å sette inn Northug-rykket. Siden da har ikke Svan og Northug «sendt julekort til hverandre», for å si det mildt.

Gunde Svan er ikke drøyere enn at han også påstår at Petter ødelegger for kommende generasjoner med sin oppførsel i skisporet, der han alltid ligger bak i feltet, og utnytter med det sine motstandere.

10405626_393221414190492_780863385616442410_n

Er det ikke en ski-konkurranse da Gunde?

Man kan ligge hvor man vil i feltet fra start til mål, her finnes det ingen regler for å måtte bidra til å dra feltet. En av mange ubegripelige og lite gjennomtenkte uttalelser fra den gamle ski-helten.

Når den tidligere ski-kongen velger å sette fokus på Northugs promille-kjøring og deretter stjernesmell med sin million-Audi, forteller det litt om hvor patetisk Gunde Svans påstander blir.

I følge den Expressen sa blant annet Gunde Svan dette om Petter Northug i det mye omtalte intervjuet:

«Det rant over for meg da Northug fyllekjørte. Da skjønte alle at han tøyer strikken, gjør loven til sin egen og setter seg over den».

Gunde Svan

Mye tyder på at Gunde Svan takler dårlig den norske dominansen Norge har vært til del i skisporten de siste årene.

– Petter Northug får støtte i fra skuespiller Anders Baasmo Christensen, som velger å kalle Gunde Svan for en løk. Og han får støtte av de norsk yndlingene Marit Bjørgen og Heidi Weng, som mener norsk skisport har svært mye å takk Petter Northug for.

Intervjuet der Gunde Svan går i strupen på Petter Northug, like før VM i Falun, stod på trykk i den svenske avisen Expressen, før den er dette er gjengitt i en rekke norske aviser.

Petter selv tar det hele på sin måte, med stoisk ro. Han velger å svare det voldsomme utbruddet fra Svan med å legge ut teksten: «Keep calm, and love Gunde Svan» i gult og blått, på sin Facebook-profil. Før et eneste renn har startet i VM, er det liten tvil om at Norge ligger godt foran Sverige, også i ordkrigen.

Gjør klar pallen Falun, Petter Northug er på vei! Hör ni gjökarna Sverige?

VM i Falun starter torsdag 19. februar, og varer til og med søndag 1. mars.

Hva synes du om Gunde Svans personangrep på Norges viktigste skiløper gjennom tidene?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bli min elskede! Ikke gå er du snill!

Bli min elskede! Ikke gå er du snill! Du vet hva du har, men ikke hva du får. Gresset er...

Sexliv til besvær?

Sexliv til besvær? For å bevare spenningen, for å unngå at sex blir en plikt i stedet for spennende nytelse,...

Lukk