Gunnhild Sundli må tilbake til “Gåte”- Norges mest undervurderte band! Om du husker å ha sett og hørt en alv synge uvirkelig vakre toner, du så henne med langt blondt hår- barfot og vakker, så var det nok Gunnhild Sundli (28) du hørte og så.

Nå kan man ikke garantere for om det finnes livsformer i skogen om kvinner med hale som bor der blant annet, og som faktisk eksisterer. Eventyr, fantasi, virkelighet, en underverden eller bare et signal på tider som kommer? Hva vet vi egentlig?

Lest? Reiseradioen 2019 kommer snart!

“Gåte” sang på nynorsk, de vekslet mellom folkemusikk og rock, fantastisk vokal med eventyrlig musikk det norske folk fortsatt bør få velge blant. Et band som gav absolutt alt for fansen, de gav alt i hver låt og det høres på “Jygri”, “Iselilja” og på det siste albumet “Liva” som kom i 2006.

Sør- trønderen, den smellvakre vokalisten i Norges mest undervurderte band bør gå tilbake til bandet sitt. “Gåte” var et band med en stor fanskare, et bans som sang på norsk og som spilte på mystikken rund de tekstene de var meget dyktige på å fortelle.

Gunnhild sang som en guddommelig prinsesse, men det var bare de spisse ørene som manglet før hun var den perfekte alv.

Gunnhild Sundli må tilbake til "Gåte"- Norges mest undervurderte band!

Gunnhild Eide Sundli er en norsk artist. Hun er født og oppvokst i Orkdal, og bor nå i Trondheim. Hun begynte å kvede som niåring, og har siden vært innom både klassisk- og jazz-sang. Hun har eksamen i kveding fra Heimdal videregående skole.

Gunnhild Sundli må tilbake til “Gåte”- Norges mest undervurderte band!

28 åringen prøver seg som artist alene, men med vekslende hell.

– En spellemannspris fra 2002 for “årets nykommer” er det gruppa kan slå i bordet med, men det er mangfoldet, gruppas evne til å blande folketoner med rock samtidig som de klarer å beholde mystikken i alt som norsk folkemusikk inneholder, var utvilsomt gruppens forsér.

Norges største folkemusiker, Knut Buen fra Telemark har vært sentral i alt av “Gåtes” virke fra start til slutt.

Gruppas store høydepunkt kom i 2003 da gruppa spilte for nær 50.000 tilskuere på Roskildefestivalen i Danmark. Knut Buen var med som gjesteartist og en selvfølgelighet da han var med på albumet “Iselilja” som Buen var delaktig i å produsere.

20. august 2010 var siste gang bandet spilte sammen, på Opera-taket i Oslo.

Skal artisten, Gunnhild Sundli, tilbake som vi husker henne, som en levende alv, barfot, med hale og den eventyrlige stemmen til dramatisk musikk. Må hun kanskje ringe broren sin, Sveinung Sundli (grunnlegger av Gåte) Kenneth, Magnus og Gjermund (øvrige band-medlemmer) for å nå sine drømmer.

Mange hundre tusen nordmenn kan ikke vente lenger på “Gåte”- tiden er inne. Vi forlanger mer magisk musikk fra Norges mest undervurderte band. Snarest!

Foto: Gunnhild Sundli/ Facebook

Vargas

Pin It on Pinterest