For hundre år siden da Roald Amundsen kom hjem fra Sydpolen  med skuta » Fram» i 1909, var det jenter som hang etter han? Asså han var da tidens absolutte helt! For ungjenter på 14 til 17 år – er kanskje unge Petter Pilgaard fra TV serien Paradise Hotell den største helten. Eller kanske felegnikkeren Alkesander Rybak er den største helten blant de unge nå.

Jeg tror da ikke at fansen til Rybak er ute etter sex, men kanskje de litt eldre jentene har favoritter- som de ser seg ut som drømmemannen til å ha sex med. Axel Lund Svindal da- han er pop har jeg hørt! Sikkert mange jenter som sikler etter han, og helt enig. Kjempe kjekk kar det!

Gjorde de det? Hadde de sex for hundre år siden? Uten tvil og helt sikkert. Ellers har vi jo ikke vært her nå og kunne blogget om dette tema. Er jo ikke dum heller. Hvis våre besteforeldre ikke hadde gjort det, så hadde vi ligget jævlig dårlig ann hele gjengen!

MEN hadde de sex på samme måte som i dag? Garantert ikke. Dvs samleiet foregikk jo på samme måte, men det var langt strengere kår den gangen. Og jentene ble vel passet på av husets høvding til langt oppe i tjue åra. Og prevensjon kunne de jo ikke stave engang! Nei det var hårda bud, og ikke var det snakk om noe i nærheten av sex før ekteskapet var i havn. Og i visse krestser så var det å lystre på far sjøl, ville han at nabodrengen skulle bli brudgom, så var det han som ble hennes mann, punktum!

Jeg tviler ikke på at hyrdestundene var vel så flotte når det først skjedde noe, men det var nok ikke som i dag, der det knulles rundt i TV programmer og på live sendinger og både her og både der. Om det er med samme kjønn  og/eller den utkårede er ikke så viktig for alle.

Det jeg mener å si at nåtidens unge er langt mer frigjorte enn for hundre år siden, sikkert vel å bra det, men det beste er vel at man kan få bestemme med hvem- selv!

Kanskje ikke alt var så mye bedre før…

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tror du på healing?

Går det ann å bli helt frisk bare ved at noen tar på deg og holder hånda på det stedet...

Russefeiring på hell?

Russen har sin tid fra nå og fram til 18. Mai- men mange rektorer rundt om i Norge lar ikke...

Lukk