Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Å gjennomgå førstegangstjenesten, som ung, viril og udødelig tjueåring – er én ting. Noe helt annet når du har vært labil og lat, fått dårlig uvaner ved å spise sent, og sove lenge – i mange år.

Mange av deltagerne i årets store TV-snakkis, “Kompani Lauritzen” har imponert stort – særlig flere av de kvinnelige deltagerne. Det er under et strengt militært regime, der kjendisene må forholde seg til lov og orden. De må få innvilget lov til å gå på toalettet o.l.

Nok en gang har TV2 skutt reality-gullfuglen, med et nytt og populært konsept. Evig unge Dag Otto Lauritzen som Oberst Lauritzen har med seg kompis Kristian Ødegard som assistent og med-befal.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Høye seertall

Det gir en ekstra piff i underholdningsverdien at obersten selv, bristet et par ribbein i første del av første episode. Når han skulle vise de ferske soldatene hvordan de (ikke) bør gjøre det, i den krevende hinderløypa.

Hadde du imponert i “Kompani Lauritzen”? Om du får muligheten, ser vi slett ikke bort i fra.

Fordi konseptet er så populært og så godt, at vi vil få en rekke sesonger med soldater i fri dressur med Obersten og hans like i mange sesonger framover. Årsaken er selvsagt skyhøye seertall på godt over 1 million hver lørdag. Faktisk er det endel år siden man kan se tilbake på så gode seertall hos TV2.

Det må ha vært den gang Farmen kjørte i gang med kjendisutgaven. Og fargeklatten, Lothepus vant hele dritten, skapte mange og store overskrifter, og ble utrolig populær. Siden har seertallene for både Farmen og Farmen kjendis dalt.

Foto: TV2 Underholdning

Genialt konsept

Konseptet er egentlig like genialt som det er enkelt. Å raske sammen en hel haug med kjente fjes, kvinner som menn.

Få disse til å innse at de skal gjennom en flere ukers militærtjeneste der de skal utfordre seg selv på godt og vondt. Kjenne på frykt, lagfølelse, glede, sorger, vennskap og fysiske og psykiske utfordringer – de aldri før har vært i nærheten av.

Mye kjeft, lite mat lite søvn, vått tøy, lite luksus og uker etter uker uten sine nærmeste. Det er utvilsomt en påkjenning for alle deltagerne. Noen takler det bedre enn andre, men de fleste vurderer å trekke seg – allerede i starten. Nå er halve laget borte.

Og det er dette som er det norske folk elsker å se, og la seg underholde av. Kjente mennesker viser menneskelige sider. De gråter, kjefter og smeller, tør eller tør ikke gjennomføre krevende fysiske og psykiske oppgaver. Da er det lett å sette seg selv i samme situasjon. Hadde du gjort det kjendisene tør å gjøre? Eller hadde du feiget ut, slik flere av kjendisene gjør?

Selvsagt er dette nøye planlagt og gjort med tanke på høy underholdsningsverdi. Bra av TV2.

Nå skal de siste tvinges ut av konkurransen – det nærmer seg finale. De siste deltagerne som er igjen til slutt, blir fullverdige medlemer av “Kompani Lauritzen”.

Hjernevasket

Deltakerne blir herset rundt av ekte befaler som jobber i militæret, noe som gjør opplevelsen autentisk.

TV2.no

Flere av deltagerne forteller om endringer i dagliglivet etter å ha deltatt i Norge nye og mest populære realityserie. Det er flere som, elsker å gå rundt i grønt. Som strekker lakenet og rer senga svært nøye. Som stiller seg opp klar til avmelding og stiller opp utenfor huset. Direkte hjernevasket av uker med militær disiplin.

Nei, kanskje ikke det siste, men flere innrømmer å bære preg av deltagelsen. Og flere forteller til TV2 at de har blitt en betydelig bedre utgave av seg selv. De tør mer, de utfordrer seg selv på nivåer som hadde vært utenkelig, for de ble med Kompani Lauritzen på tur.

om underholdningsaspektet blir like bra, om deltagerne ikke er kjente fra før er vi litt usikre på. I så fall har TV2 en unik mulighet i å gjøre dette til sin absolutt siste gullkalv. Farmen hadde jo den omvendte settingen, med ukjente deltagere, før kjendis utgaven ble til. Der kjendis Farmen er hakket mer populær enn originalen.

Med eller uten kjendiser

Skulle Lauritzen og Ødegård ville gjøre dette over tid og i flere sesonger – kan det hende det kun blir med andre kjendiser som deltagere. Men vi kan ta feil.

Kanskje er det nettopp når du og andre ukjente blir med, at det endelig blir fart i sakene. Vi lover å undersøke muligheten for en ny sesong. Der du blir deltager. Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Nå skal de resterende deltagerne, være ett døgn alene i skogen. Uten særlig utstyr, uten mat og klare seg på det naturen gir dem. Dermed forsvinner den gode lagmoralen og samholdet deltagerne i mellom. De står plutselig alene og skal overleve på ukjent sted. Det er ikke bare enkelt når det blir både mørkt og kaldt og man blir sulten.

Deltagerne som er igjen for å sloss om å få bli fullverdig medlem i Kompani Lauritzen er:

Marte Bratberg, Øivind Sauvik, Lise Karlsnes, Siri Kristiansen, Desta Marie Beder og Henrik Thodesen.

Lørdag 16. mai går finalen av “Kompani Lauritzen”. Den finalen vil det bli snakket om lenge – så den bør du se.

KIlde: TV2.no

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com