SOS-barnebyer ville sjekke Oslos befolknings medlidenhet med en kald og forfrossen 11-åring. La det være sagt med det samme, Oslos innbyggere imponerte. Johannes Lønnestad Flaaten ble leid inn over to dager, der han satt og frøs på et buss-stopp i Oslo sentrum, uten jakke. 

– De aller fleste gav fra seg både skjerf, votter og sin egen jakke. Det skulle selvsagt bare mangle, men i en hektisk tid der de fleste passer sine egne saker og haster videre til seg og sitt, ville det ikke overrasket om langt flere overså den kalde gutten. Heldigvis er omsorgen for andre, og ikke minst for barna absolutt til stede i hovedstaden. Bra Oslo!

– SOS-barnebyer har nå en kampanje for å vekke verden om Syrias umenneskelige borgerkrig. Det er først og fremst barna som lider i en krig som har vart så alt for lenge, mange, mange tusen er drept, mange flere vil lide samme skjebne om verden ikke tar ansvar og stopper den grusomme krigen som herjer dette landet.

De tunge og langvarige kampene i Syria gjør barnas hverdag til et mareritt. Mange barn har mistet livet, flere den siste måneden. Redselen for å bli rammet av krigshandlingene slipper ikke taket, og mange barn må flykte fra hjemmene sine og gå i dekning. Ingen barn i SOS-barnebyers programmer er skadet. Foreløpig.

Du kan bidra på din måte.

Vi skal være forsiktig med å blande kortene. Syriske barn har ingenting, norske barn har alt de trenger og vell så det. Allikevel må vi gjøre det vi kan i nærmiljøet, tørre å bry oss om hverandre. Vi kan ikke stoppe krigen i Syria, men de som møtte Johannes, kunne hjelpe han slik at han ikke frøs mer.

– Ved å gjøre litt for mange, bidrar vi til å hindre krigens ofre i å fryse-hjel, fordi det er faktisk det som skjer med mange i Syria om de ikke blir drept av bomber og granater. De som har opplevd krigen på nært hold, kaller det helvetes forgård. Norske barn ser på nyhetene og lurer på hvorfor så mange mennesker er slemme mot barn.

Stephen Hawing, en av verdens mest respekterte vitenskapsmenn roper et varsko. At krigen i Syria får fortsette på tredje året og med uforminsket styrke, er et tegn på at verden gir faen i denne krigen. På tross av at det blir så høye drapstall på sivile, ikke minst barn.

Hvorfor blir barn drept i krig? Hvem er det som kriger i Syria? Jo, det er landet egen leder som velger å også drepe barn for sin sak, det er det svært vanskelig å forklare barn, det er vanskelig å forstå for voksne også.

Nettopp derfor er vi forpliktet til å hjelpe alle barn i Syria. Alle, som like godt kunne ha vært som kjekke Johannes uten jakke i Oslo. Problemet for de Syriske barna er at de ikke har noen verdens ting. De har det de står og går i. De har ingen seng å sove i, de vet bare at de kan dø når som helst.

Drept av sin egen president. President Assad, som dreper barn i Syria, hvordan kan verden sitte å se på det? Vi må gjøre det vi kan, gi barna håp!

Gi Syriske barn et håp for framtiden!

 

Kilde TV2.no Foto:  syriaseriously

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brutal vold i nære relasjoner!

Brutal vold i nære relasjoner! Det skjer i hjemmet, og det skjer i vennekretsen av fosterforeldre og man kan oppleve...

Skolemassakre på en norsk skole- Usannsynlig?

Skolemassakre på en norsk skole- Usannsynlig? Ja det er usannsynlig, men kan det skje i Finland, i Storbritannia og i...

Lukk