Nordmenn flest elsker sosiale medier og er på topp i verden blant alle nasjoner som har en profil via Facebook, Twitter, Instagram eller et annet sosialt medium. Facebook er fortsatt det største. Twitter kommer som en god nummer to. 

– Det sosiale medium som har størst vekst er Instagram,  en gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som får stadig flere nordmenn som registrerte brukere. Her kan alle som ønsker det, dele egne bilder med andre som liker å se private bilder. Flere norske kjendiser som f.eks Tone Damli har flere hundre tusen følgere via sin Instagram-profil. Nylig postet hun bilde av sin nyfødte datter Billie på denne populære profilen.

Også i andre land finnes det undersøkelser som beviser at det er jenter og kvinner som er mest opptatt av sosiale medier.

Fortsatt er det en hel del nordmenn som ikke er registrert på noe sosialt medium. Ære være de for å stå i mot trykket. Hva snakker de om i lunsjen og hvordan kommuniserer disse med venner? er det lett å spørre. Faktisk så gikk verden videre for 20 år siden også, da vi slett ikke var vant til å bruke masse tid på smart-telefon, PC, nettbrett og sosiale medier.

Vi var faktisk langt mer sosiale, vi møtte andre mennesker face to face og gikk på besøk til hverandre, både uanmeldt og annonsert. Jo, det er sant. Vi gikk på besøk. Vet du ikke hva ordet betyr, så er det ikke så rart. Det betyr rett og slett at man reiser hjem til andre mennesker man liker å omgås.

Så enkelt og så sosialt. Faktisk langt mer hyggelig en hvilket som helst sosialt medium.

– Mange er faktisk så opptatt av de forskjellige sosiale medium, at de får abstinens ved å være uten sin PC, sin smart-telefon eller nettbrett i mer enn noen timer av gangen. En trist utvikling som gjør stadig flere unge ulykkelige og ensomme. Det er et paradoks at sosiale medier gjør oss mer alene og ensomme.

Det burde ha vært omvendt, men vi er ikke sosiale ved å trykk likes hos mennesker vi egentlig ikke liker. Tvert i mot, det gjør oss dummere, mer misunnelig og verst av alt. Ensomme.

Stadig flere unge er direkte knyttet til Facebook og må være innom flere ganger om dagen, flere timer hver gang. Mange føler at de går glipp av noe viktig ved å ikke være logget på. Mange er også ekstremt opptatt av «likes» og oppretter nytt profilbilde flere ganger i uken, i håp om at så mange som mulig trykker «Like» på det ny bildet.

En ny undersøkelse gjort av førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU viser hvor avhengig nordmenn har blitt av det sosiale nettstedet. De unge er absolutt verst.

Du ser dem overalt; de sitter med nettbrettet på bussen, med mobiltelefonen på møtet eller foran PC-en på jobb, helt oppslukt av det sosiale nettverket Facebook. De skriver meldinger, legger inn nye bilder og klikker «liker» på nettvennenes siste skriverier.

Det kunstige livet mange lever på Facebook kan sammenlignes med en illusjon der man er langt mer populær enn i det virkelige liv. Mange må ha «likes» for å fungere, og kan bli deprimert og lei seg i lang tid om de nødvendige «liker» tegnene uteblir.

De som velger å ikke være på Facebook har utvilsomt et rikere og mer sosialt liv enn alle de nordmenn som velger å leve livet via «usosiale medier».

Hva hadde skjedd med deg og ditt liv hvis du fra og med nå, aldri kunne ha logget deg inn på Facebook igjen? Livet ditt hadde blitt et rent helvete, ikke sant? Kjenner du deg igjen?

Kilde: vl.no

Foto: Flickr/ boltron-

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken-selfies på internett- visste du om det?

Stadig flere unge velger å gå langt for å få oppmerksomhet via sosiale medier. Noen velger å gå for langt....

Her er Farmen gården 2014!

Endelig er det kjent hvor TV2 skal vise sin jubileumssesong av Farmen. 10 års jubileet er nøye planlagt.  Valget falt...

Lukk