Hæ?! Er du ikke vellykket sier du? Ungdom i Norge i 2014 har alle muligheter. Dessverre er det veldig mange som sliter. Årsaken til dette kan være så mangt. Ungdom legger press på seg selv, de må prestere på skolen blant venner og stå til godkjent hos sine foreldre.

Norsk ungdom har det bra i Norge, men nesten halvparten dropper ut allerede i ungdomsskolen.

Hvorfor gjør de det? Er de late? Har de det for godt hjemme, eller stilles det ikke krav? “Generasjon MEG” kan ha fått putene sydd fast under armene av overbeskyttende foreldre. Verst er det nok med tanken om seg selv i samfunnet. Dessverre er det mange unge som tror at verden handler om dem.

Norske ungdommer har fokus på tre ting som prioriteres foran alt annet. Penger, utseende og mote. De burde kanskje heller hatt fokus på utdanning, venner og idrett. Skole er ikke kult, fashion, extention, sko, silikonpupper og restylane er langt mer interessant for de fleste.

Tenk på hva du kan gjøre for ditt land, i stedet for å tenke hva landet kan gjøre for deg!

John F. Kennedy

I følge en undersøkelse gjort over de siste tre år, ser det ut til at norske ungdom velger alternative veier til voksenlivet. De dropper ut av skolen, de lever hjemme hos sine foreldre og velger vekk muligheten til å jobbe. “Generasjon MEG” er i ferd med å ødelegge Norges håp å fortsatt være best i det meste. Det har vært så typisk norsk å være god, men den oppvoksende generasjon vil ikke være med å ta tak.

De vil heller shoppe på nett, de har sex med vennene sine og elsker å ta seg bra ut, hele døgnet.

De færreste ønsker å bidra for at andre skal få det bra. Egoismen råder blant de unge dessverre.

Hæ?! Er du ikke vellykket sier du?

Hæ?! Er du ikke vellykket sier du?
Copyright Morten Pettersen

Det er langt mer fett å ta seg godt ut, enn å være vellykket på skolen. Har du bra karakterer blir du stemplet som nerd. Til tross for dette upopulære stemplet, finnes det selvsagt mange som tar skolen seriøst, får gode karakterer og jobber ved siden av skolen. Problemet et antallet elever som dropper ut av skolen og velger en annen vei til voksenlivet. En vei som vil få negative konsekvenser på lang sikt.

– Norske skoler med håndverksfag som sin nisje, har et økende frafall av elever. Ungdom ønsker ikke å bruke kroppen til fysisk aktivitet for å tjene til livets opphold. Mange jenter ville ha besvimt om de visste hva som skulle til for å jobbe sykepleier, jordmor eller bonde for den saks skyld.

Norske jenter og gutter vil heller være med på “Big Brother” enn å få seg en skikkelig utdanning.

Paradise Hotel

I Sverige står det minst like ille til. Der ble det nylig kjent at mer enn 11.000 svensker hadde meldt seg på “Paradise Hotel”. Langt flere enn det antall som søkte seg til lærerutdanning.

For svenske og norske ungdommer er det stas å være kjendis, så stas at flere velger å droppe studiene for å kunne være deltager i et “reality-konsept”. Hvorfor det? Fordi media setter et voldsomt fokus på kjendisene, uansett hva de ellers har utrettet i livet. Om man blir eksponert i TV, via blogg, aviser, magasiner og ukeblader så er man per definisjon en kjendis.

Man blir sett opp til av ungdommen som ser på kjendislivet som glamorøst, populært og spennende.

Kjendis

Kan man leve av å være kjendis? Da bør man i så fall bli veldig kjent og itillegg ha en agenda. Magnus Karlsen f.eks er kjent mot sin vilje. Han er bare glad i spille sjakk, men er så god at han er best i verden og blir åpenbart “kjendis” av den grunn. Andre er kjente fordi de har vist trynet sitt på TV ep par ganger for mye. Hva er så stas med det?

Foreldrene til disse unge burde ha snakket i klartekst om hva som er virkelighet og hva som er fiksjon, tull og fjas. Når den rosa boblen en dag sprekker, er det mang en ungdom som får svingdøra midt i ansiktet med et smell.

Da er det slett ikke greit å droppet ut av ungdomskolen som 15 åring. Dessverre.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Liverpool-krise?

Liverpool-krise? Som Norges beste fotball-blogg skrev vi allerede før seriestart. Liverpools tid etter Suarez kan bli vanskelig, og det har...

Lukk