[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3__plLgwegU[/youtube]

 

Reklamefilmen for Hafslund er blant de bedre synes jeg, fordi den har unge mennesker i fokus. Framtidens strømforbruker er jo den viktigste-

– Her finner du mange nyttige tips om å gjøre det du kan for å få ned strømregningen din. Det er vår,  men temperaturen kryper ikke over null grader de fleste steder i det langstrakte landet vårt- Derfor er det viktig å gjøre små ting som faktisk hjelper deg å spare på strømmen.

* Ikke la vinduer stå på gløtt over lengre tid. Luft heller skikkelig når du gjør det! Rask gjennomlufting skifter ut lufta i rommet, samtidig som du unngår nedkjøling av gulv, tak og vegger.

* Monter sparedusj hvis du ikke har. Dette vil sterkt redusere forbruket av varmtvann til dusjing. Sjekk også hvilken temperatur varmtvannsberederen er innstilt på. Det er nok med en temperatur på 65 °C. Bruk av varmt vann er hovedkilden til strømbruk-

* Bruk sparepærer utendørs, i kjellere eller kalde rom. I kalde omgivelser og utendørs avgir lyspærene kun lys, de bidrar ikke med oppvarming til omgivelsene. Slå av lys og varme i rom som ikke er i bruk.

* Mål temperaturen i de mest brukte oppholdsrommene og juster den ned til 19-22 °C. Du har kommet et langt stykke på vei hvis du gjør oppvarmingen termostatstyrt og i tillegg sørger for nattsenkning. Hold innetemperaturen på 19-22 °C. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca 5 prosent av kostnadene til oppvarming.

* Skru helt av elektriske apparater som har stand-by modus. Disse trekker strøm selv om de ikke er i bruk. Trekk ut støpselet på ladere som ikke er i bruk.

* Bruk AV/PÅ-knappen på tv-en når du slår av for kvelden, ikke fjernkontroll.
Følger du rådet, slår du to fluer i en smekk:
– du sparer strøm ved å slå av stand-by funksjonen
– du øker elsikkerheten i egen bolig


Foto: VG.no

 

Din bolig er ditt ansvar. Man bør tenke sikkerhet mht det elektriske anlegget i huset.

Det er mange hundre boligbranner i Norge hvert år. Sørg for å ha god sikring på alle kabler, unngå mange kontakter i en skjøteledning, og unngå store kveiler med kabler. Det er faktisk den største årsaken til boligbranner.

Har du skrusikringer så er det smart å ha en kontroll av dette minst en gang pr år, og er det feil i el anlegget så er dette kilde til brann. Ta kontakt med fagmann som kan måle elektrisiteten hos deg-


http://www.hafslund.no/

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Klesmerket Diesel med verste reklame

  Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press- kåret denne uken Diesel- reklamen "Sex-Sells" som den verste reklamen. 500 ungdommer avga stemme. -...

Lar du deg påvirke av reklame?

Selvsagt gjør du det. Alle gjør det i større eller mindre grad. Reklame-industrien er big business og det er store...

Lukk