Flotte norske skijenter velger å si fra om dopingavsløringen den siste tiden på sin måte.

– Steffen Kjærgaard stod fram som en angrende synder i dag, bare timer etter at en rapport knuser sykkelsportens tilsynelatende største rytter, Lance Armstrong som ble avkledd og fratatt alle medaljer.

En skammens dag for norsk sykkelsport, en idrett som som ligger nede med brukket rygg pga higen etter penger og sportslig suksess blir for stor for enkelt individ, for profesjonelle sykkel-lag med høyt utdannende leger på laget.

Kjærgaard framstår som lite angrende på en pressekonferanse i dag der han la alle kortene på bordet, ca 15 år for sent. Patetisk og veldig dårlig gjort.

Sykkeslportens rykte er dårlig fra før. Heldigvis er det mange som ønsker en ren sykkelsport, det jobbes også på spreng for å luke bort de råtne eplene som er igjen. Interessen for sykkelsport er enorm i Norge.

Under Tour de France er det nesten fler nordmenn langs løypene i Frankrike enn i Norge. Neste sommer er det hundreårsjubileum for det meget prestige-tunge løpet,  det betyr enda større interesse og enda fler nordmenn langs løypene.

Vi har ryttere som kan hevde seg, jeg nekter å tro at noen av våre nåværende utøvere er dopet. Jeg vil ikke tro på det.

Andre idrettsutøvere markerer nå sin avsky med bla å legge ut bilder av seg selv på Twitter.com

Vibeke Skofterud och Kristin Størmer Steira la själva ut bilden på sina twitterkonton med rubriken ”100% REN”.

Foto: Privat/ Twitter

Vibeke Skofterud (32) og Kristin Størmer Steira (31) gjorde det på denne måten. 100% ren, og jeg tviler ikke et sekund på at de har helt rett.

– Doping er ikke et tema i norsk idrett, dessverre så har det vært noen få saker. Foreløpig kun sommersport, ikke vinteridrett uten at det har noen betydning. Allikevel verdt å nevne da ski og vinter idrett henger svært høyt på listen over anerkjente grener og utøvere.

– Petter Northug og Marit Bjørgen som har vunnet det som vinnes kan er meget populære i Norge og ellers i Europa for sine prestasjoner. Det hadde blitt landesorg om noen av disse ble tatt for doping.

Det vil aldri skje.

Tror du norske vinteridrettsutøvere kan være dopet?

Pin It on Pinterest