Foto: abcnyheter.no

Arbeidsledigheten er ikke stor i Norge, men den kunne vært lavere. Om norske politikere hadde ønsket å gjøre noe med den enorme handelslekkasjen til Sverige. Nordmenn legger igjen mer enn 20 milliarder kroner på bacon, tobakk, vin og colabokser i Sverige.

– Dette er et enormt problem som norske politikere har oversett i en årrekke. Det er umulig å få stoppet nordmenn helt å reise til svenskegrensen for å storhandle, men hadde den blitt halvert ville det vært 10 milliarder kroner inn i slukne norske kommunekasser. Penger som igjen ville generert til mange arbeidsplasser.

Mange norske tettsteder langs grensen til Sverige ser ut som om de kunne vært hentet fra området rundt Tsjernobyl i Russland. Tomt og forlatt. Et skremmende og trist syn.

Norske folk er smarte, og reiser til Sverige for å spare penger på varer som er fra 20 til 50% billigere på andre siden av grensen. Disse varene blir enda billigere når man justerer den svenske kursen opp mot den norske. I skrivende stund sparer du ca 15 kr på hver 100- lapp du bruker.

Dette har vært en sovepute for tafatte og handlingslammede politikere i alt for lang tid.

Butikker, bensinstasjoner og kafeer langs norskkysten har i en årrekke slitt med stor handelslekkasje og det har nå gått fra vondt til verre. Mange hundre småbedrifter har måtte stenge, utelukkende pga politikerens vilje til å senke momsen og avgiftene på norske varer.

Norsk sild, norsk spekemat og norsk Aquavit blant annet,  selges langt billigere i Sverige enn i Norge.

Hvorfor det?

Eksport er vel og bra, men bør ikke den norske forbrukeren få godt nytte av gode norske produkter, i Norge i stedet for å måtte reise til Sverige?

Mange kommuner i Norge som er direkte berørt av handelslekkasjen til Sverige, hadde kunnet nytte svært godt av de kundene som legger igjen milliarder av norske kroner langs svenskegrensen.

At norske politikere kan sitte å se på dette er både overraskende og skammelig.

Sett ned avgiftene og momsen, slik at bedrifter i Norge kan være konkurransedyktig på pris mot de store handlersentrene i Sverige.

Norsk handelsnæring burde krevd en endring på dette, men det ser ut til at de har gitt opp kampen mot politikere som sitter med begge hendene i fange.

Bruk stemmeretten din.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Danmark-Norge – med seier kan det bli EM

MOA på topp og Carew ønsker å være makker. Selvsagt ønsker han det. Alle spillere vil spille fotball mest mulig....

Kate Winslet- den perfekte timeglassfiguren

Kate Winslet- den perfekte timeglassfiguren. Jeg er stor fan av Kate Winslet, hovedsakelig som skuespiller, men jeg synes også at hun er...

Lukk