Hanna Bolander – lot seg avbilde toppløs på klassebildet. Hanna Bolander (19) ville provosere og gjøre noe helt spesielt når hun tok avskjedsbildet med sin skoleklasse etter 13 års skolegang, noe som er helt vanlig i Sverige.

Saken har åpenbart fått stor oppmerksomhet i svenske medier. 

Å vise naken hud kan være ok, om man er mann. Er man kvinne så vil man risikere å bli utesteng fra både Facebook og Instagram og bli kalt både det ene og andre. Likestillingen i Sverige og Norge er ikke kommet lengre enn at det er enorm forskjell på kjønn i en slik sak.

Man ser mennesker bli drept, slått og voldtatt i nyhetene nesten hver eneste dag. Men en naken pupp skal vi ikke ha noe av, skal vi vel? Nei Fysjom. Forstå det den som kan, og derfor fikk mange kjente kvinner nok, «The free nipple campaigne«, med hasthtag #freethenipple, var et faktum.

En kampanje startet av Bruce Willis og Demi Moore’s datter. Rumer Willis.

Hanna Bolander - lot seg avbilde toppløs på klassebildet
Foto: Hanna’s Blogg, Bolander.for.me

Hanna Bolander – lot seg avbilde toppløs på klassebildet.

Smellvakre Hanna, ville bare være den i klassen som turte å si ja til den som ble spurt om å kaste skjorta denne dagen i aulaen på skolen. Bildet ble godkjent av rektor, til tross for en rekke formaninger om risiko for å la et slikt bilde, med bare bryster – kan publiseres i media og ikke minst i sosiale medier.

Man blir lett stemplet ved å gjøre et slikt stønt. Hanna Bolander ville vise, kan guttene så kan hun.

Varför stod du barbröstad i skolkatalogen? Svar: Enligt min mening så borde kvinnor ha rätt att visa sina bröst lika offentligt som killar. Vill du som tjej täcka dina bröst? Fine. Vill du som kille täcka dina bröst? Fine. Men jag tycker att alla ska ha rätten att bestämma själva. För visste ni att manliga bröst faktiskt har samma funktioner som kvinnors? Män kan också amma sina barn. Och jag har träffat män med större bröst än mig i mina dar och de har inte behövt täcka sig. Så varför ska jag då behöva det?

Hanna Bolander

Hanna ville med dette bildet slå et slag for likestillingen i Sverige. Hun stiller spørsmålet mange tenker: Hvis en mann kan stå i bar overkropp, kan vel også en kvinne gjøre det samme? En kvinne er ikke objekt sier, Hanna, men et menneske, med en kropp slik som mannen.

Flotte Hanna, har selvsagt sin egen blogg der hun formaner sitt utrykk som sterk feminist, og publiserer ofte kontroversielle innlegg. En viktig debatt er skapt i Sverige, den har pågått i lengre tid i bloggosfæren. Siste ord er ikke sagt i denne saken.

Men hva mener DU? Er det ok at kvinner kan vise sine pupper på lik linje med mannens?

Vil du lese mer om hva Hanna skriver på sin blogg, finn den her.

Kilde: Side2.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livet – planlegger du langt fram?

Livet - planlegger du langt fram? Livet starter da du kommer fra mors liv, du vokser og blir til et...

Klasseskille i samfunnet – mest tydelig hos fiffen

Klasseskille i samfunnet - mest tydelig hos fiffen. Min kjære og jeg ble rammet av streiken. Vi ønsket å bo...

Lukk