Har du hørt noen si dette noen gang? Håp er en farlig ting. Kanskje er du ikke spesielt overbevist over dette utsagnet i det hele tatt, og mener at det rett og slett er tullprat? Mulig du har rett. Muligens ikke, også.

Veldig mange tenker at så lenge det er håp, så er det liv. Er det egentlig sant, eller er det slik at håp virkelig er noe som er farlig?

Hvor er for eksempel rasjonaliteten når man velger å levere inn en Lottokupong eller at man for den saks skyld mener at det å bruke penger på Norges Casino eller noe tilsvarende er en grei investering? Er det et håp om å vinne? Et håp om at man skal få leve et liv i sus og dus? Hva skjer egentlig med et menneske som håper og håper på noe som aldri skjer?

Håp er et interessant fenomen, dét er i hvert fall helt sikkert!

‘Red’ i Morgan Freemans skikkelse Foto: IMDb.com

Hope can drive a man insane

Har du noen gang sett filmen, «Frihetens Regn» (Shawshank Redemption på engelsk)? 

I denne filmen, som for øvrig er fantastisk god og basert på boken av Stephen King – blir følgende utsagn uttalt av Morgan Freeman i rollen som Red: «Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane

: ligger det noe sant i dette utsagnet eller er det som vi nevnte i starten bare tullprat? Er det heller slik at det virkelig er liv der hvor det er håp? Nei, det er ikke slik at håp er synonymt med liv. Håp kan gjøre deg til en levende død. Sjokkerende, eller hva? Før du kommer med din egen dom vil vi anbefale at du leser videre i denne lille epistelen.

Vel: kanskje håp vil la deg leve, men er du i live? Ting som eksisterer i dine drømmer, i en mulig fremtid som du virkelig vil oppnå – er ikke disse drømmene til hinder for deg på den måten at du går glipp av nåtiden?

Et håp om at du en gang vil bli millionær, et håp om at du vil gifte deg med den du elsker, et håp om at det vil komme en ny dag som vil gi farge i livet ditt. Hva om disse tingene ikke eksisterer i denne fremtiden? Hva er poenget med å ødelegge nåtiden med håp om en bedre fremtid.

Kort fortalt: du burde jobbe hardt for å nå dine drømmer, men ikke sett ‘griller’ i ditt eget hode om at alt kommer til å gå din vei.

Det finnes et godt sitat som sier noe om dette: ‘Tosken visste ikke at det var umulig, så han gjorde det.

Hva betyr dette da? Det betyr kort og godt at du ikke skal sette opp grenser for ditt eget liv. Begrensninger fører til at du lever inni en ball. Det er dette håp gjør. Mennesker stopper å tenke forbi det håpet og begrenser derfor seg selv.

La oss forklare det på en annen måte, og på en måte som mange sikkert vil kjenne seg igjen i. Se for deg en tenkt situasjon hvor det har blitt slutt med kjæresten din eller at du har vært gjennom en skilsmisse eller tilsvarende.

Er det ikke slik at man i situasjoner som dette blir ganske irrasjonell og preget av et håp som egentlig ikke er godt for noe?

Når det har blitt over og ut med kjæresten din, er det ikke slik at du håper at:

1. Den andre vil ringe/snakke?
2. Alt kommer til å gå bra?
3. At den andre på et eller annet vis vil forstå og komme tilbake til deg?

Hvis du bare sitter og håper så vil ethvert minutt som passerer få deg til å føle deg enda mer mislykket – hvis det du håper på aldri inntreffer. Lever man slik kan man bli gal.

Ikke håp – gjør noe med det.

 

Vargas

Tags: farlig, Frihetens Regn, gal, håp, liv, mennesker, millionær, mislykket, Morgan Freeman, Stephen King

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Chelsea – en skam for fotballen!

Hadde jeg vært Chelsea-fan, hadde jeg vært rasende og flau samtidig. For makan til manglende tro på egne ferdigheter, har...

Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet?

Bortsett fra Kim Kardashian, er det kvinner med hijab som tenner nordmenn aller mest. Og får nordmenn det som de...

Lukk