Noen barn og unge gruer seg til gymtimen, fordi de ikke vil være naken foran sine medelever i dusjen. Har du dusjvegring? Noen vil ikke dusje fordi de er redde for å bli filmet av noen som tar med telefonen inn i dusjen, andre dusjer iført truse.

Før i tiden, da jeg var ung, fantes det ikke noe alternativ. Ikke mobiltelefoner eller internett heller. Ei heller lærere som tillot noe slendrian. Etter gymmen skulle alle dusje. Punktum. Noen jenter dusjet ikke på grunn av menstruasjon.

Skulle noen gjøre noe hyss, dro vi kanskje med oss en av jentene som ikke ville dusje, inn i nettopp dusjen, med klærne på, bare for å vise at det ikke var farlig. Dårlig gjort selvsagt, men det er hakket verre å ta nakenbilder av gutter eller jenter, å publisere bildene på internett, på Instagram f.eks.

Der blir de som kjent ikke liggende lenge, da det ikke er lov til å vise en nippel en gang. Derav den mye omtalte #Freethenipple aksjonen som fortsatt pågår.

Men altså dusjing og dusjvegring.

Tenk at samfunnet har blitt så radikalt endret og at kroppshysteriet har blitt så viktig at mange unge velger å la være å dusje. Av ulike årsaker. Da er det ikke lett å være tenåring i dag, tenker jeg. Hva kan gjøres for å endret holdningene til de unge?

Har du dusjvegring?

Mobiltelefon-forbud, strenge skoleregler, der utvisning er riset bak speilet, om man blir tatt for å ta bilder i dusen?

Fokus på hygiene burde ha vært nok til at alle vil finne det naturlig å dusje etter 50 minutter med fysisk aktivitet. Dessverre er det altså mange som ikke vil. Noen gjør det, men ofte med undertøyet på, for ikke vise kjønnsorganet. Enten noen vil filme eller ikke.

Det er forbundet med skam å vise seg naken for mange unge. Mobbing, trakassering og utfrysing av enkelt individ er andre faktorer som spiller inn. Har foreldrene til mobberne gjort en dårlig jobb med sine håpefulle, burde skolen ha gjort tiltak for å forebygge slike holdninger.

Når ditt barn kommer hjem fra skolen, er det kanskje ikke noe vått håndkle i bagen. Enda du vet at det har vært gym på skolen denne dagen. Hva gjør du da, om det viser seg at ditt barn har dusjvegring, av en eller annen grunn?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik blir du fornøyd med deg selv!

Slik blir du fornøyd med deg selv! Om du er fjorten eller førti, kvinne eller mann - gutt eller jente,...

Sex-leketøyet som revolusjonerer menns orgasme!

Sex-leketøyet som revolusjonerer menns orgasme! Som de fleste vet, så finnes det sex-leketøy for både kvinner og menn. Salgskurvene øker...

Lukk