På et av punktene på selvangivelsen så står det et punkt jeg stusset litt over. På personlige opplysninger så kommer punktet. «Har du eide et kraftverk i 2010?»

Altså, jeg har ikke eide et kraftverk hverken i 2010 eller tidligere? Har du? Kjenner du noen som i det hele tatt går rundt og eier kreftverk?

Jeg lurte nesten på om det stod feil og sjekket det flere ganger. Men myndighetene lurer altså på om folk eier sitt eget kraftverk. Er det vanlig?

Jeg hadde skjønt andre spørsmål som var relevant mht verdier og annet. Som de spør om. » Eier du båt, bil, fly og campingvogn?». Men kraftverk faktisk…

Det er fortsatt god tid på å levere selvangivelsen, men sjekk skatteklassen din- hos meg var det feil og det utgjør mange kroner å være i feil skatteklasse.

Foto: Skattebetaleren.no

 

– Selvangivelsen er for mange et mareritt, men det er ikke så vrient om man har alle papirene i orden, og tar punkt for punkt og husker på alle fradrag man har. Det viser seg at det er mange som får feil i selvangivelsen som sendes ut, og det derfor er veldig viktig å dobbelt sjekke denne.

Er du samboer uten felles barn, så er du i skatteklasse 2- alltid.

Enslig person liknes i skatteklasse 1.
Enslig forsørger med omsorg for barn under 18 år liknes i klasse 2.
Klasse 2 gjelder også for enslig person ved tilnærmet full forsørgelse av barn som er 18 år eller eldre.

Ektefeller liknes i klasse 2 når de liknes sammen for inntekt og formue. Ektefeller kan liknes særskilt for lønn, pensjon og kapitalinntekt i klasse 1, mens formuen liknes under ett i klasse 2.

Dødsbo (bo etter avdød skattyter som ikke er tatt over av arvinger/ektefelle) liknes i klasse 1 eller 2 for det året skattyter døde og i klasse 0 for etterfølgende år.

Og husk at feilinformasjon kan føre til straff. Man er strafferettslig ansvarlig for å oppgi riktig informasjon.

Da er det viktig å få med om du eier et kraftverk eller to, og føre dette opp i selvangivelsen under personlige opplysninger-

Fristen for å levere er 30.april kl 2400

http://www.skatteetaten.no/no/Alt-om/Skatteklasser/

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Russetid er partytime!

  - Det er snart Mai og russen slippes ut som kyrne slippes på vår beite. Russen har mer ressurser enn noen...

VIDEO- The most beautiful Catherine in the World

      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7Q1atK9bYAA[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=skYtvSTwZt4[/youtube]   Det er dagen der på for britene og det britiske kongehus og dets gjester har vel...

Lukk