Det er naturlig å reagere med redsel når du bli utsatt for en reell fare. Dersom du for eksempel våkner opp om natten av at det innbruddstyver i huset, er det naturlig å bli redd. Angst kalles det når det ikke er noen slik åpenbar grunn til å bli redd. Du kjenner gjerne en innvendig uro og et sterkt ubehag ofte uten at du helt vet hvorfor.

Agorafobi omfatter redsel for å forlate hjemmet, gå i butikker, oppsøke folkemengder og offentlige plasser, eller reise alene på tog, buss eller fly.

Sosial fobi innebærer å være redd for å bli kritisk gransket av andre og dette fører til at man unngår en del situasjoner der man treffer andre mennesker.

Spesifikke fobier eller enkle fobier er angst som er begrenset til en spesiell ting eller situasjon, for eksempel redsel for spesielle dyr, høyder, flyturer eller lukkede rom.

Klaustrofobi

Det bør man ikke ha hvis man skal være med på tur opp veggen på Globen i Stockholm. Denne stanset i over to timer fredag kveld og det var 15 mennesker med på turen, som normalt tar tre minutter hver vei- og har man da klaustrofobi- redd for å bli innestengt, så kan dette umulig vært noe hyggelig- eller ha høydeskrekk, da bør man jo heller ikke bli med på en sånn tur-

Både teknikere og brannmenn var på stedet og prøvde å få passasjerene ned. Det er to gondoler som går til topps, og ved 19-tiden lørdag kveld klarte redningsmannskapene å få passasjerene over i den andre, fungerende, gondolen.

Jeg vet at jeg ikke skal være med i skyview noen gang, ei heller ta trange heiser mer, da jeg har blitt sittende fast i heis i Tyrkia- to ganger! Anbefales ikke!

Fortell meg gjerne om dine fobier, eller hva du er redd for-

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10008770

kilde VG.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
I dag starter Fotball VM 2010 Ventetiden er over!

  Hvem vinner, hvem blir skuffet og hvem triumferer i dette fotball VM? Det får vi ikke vite før 11.Juli...

Skillet blir større og større..

Jeg tror ikke det er nok med lav eller ingen lønnsvekst, for å få bukt med skille mellom de rike...

Lukk