Venner er kanskje det viktigste man har, bortsett fra den nærmeste familie. Gode venner bør man  ikke ha for mange av, men en håndfull nære og gode venner man stoler 100% på er svært verdifullt for de fleste. 

Ikke alle er like heldige og noen har kanskje bare noen få, noen har faktisk ingen nære venner i det hele tatt dessverre. Hva skal til for å være så heldig å ha nære venner?

– Som barn opplever du har flere venner gjennom de du går på skolen sammen med, og de som bor i umiddelbar nærhet til ditt nabolag. Dette kan også være venner som du har lenge og kanskje hele  livet gjennom av begge kjønn.

Alle som ønsker gode venner bør være sosiale til en viss grad, og man må være villig til å gi like mye som å forlange. Venner kommer ikke av seg selv, tvert i mot- gode venner er vanskelig å få tak, men de som vet å behandle venner som sin egen familie har størst sjanse for å lykkes.

Kvinner har venninner, menn har kompiser. Her er det nok også andre forskjeller.

Menn har ikke den samme forutsetningen for å snakke om alt det damene gjør. Vel, forutsetningene er der nok, men de benytter seg ikke av de. Menn liker å vise at de er nettopp det. Noen menn kan være åpne om det meste til den det måtte angå, men det er sjeldent andre menn.

Kvinner derimot, kan være åpne mot de fleste og vel så det. Noen kvinner snakker langt mer enn de lytter og har allikevel gode venner eller venninner. Imponerende nok. De fleste kvinner vet å sette pris på de vennene som det er verdt å satse på. Det gjør muligens menn også, men de har ofte færre gode venner eller kompiser enn det kvinnene har, usikkert av hvilken grunn.

Når det skjer alvorlige ting i livet, der man opplever skilsmisse, flytting, alvorlig sykdom o.l opplever mange å miste venner også. Det kan være et stort problem oppe på alle de andre nevnte utfordringene. Det er nettopp da de beste vennene viser seg som nettopp det.

Når du trenger de som mest.

– Det finnes ingen fasitsvar på hvordan man behandler venner, men man bør være villig til å strekke seg svært langt i å pleie vennskapet på godt og vondt. Stiller du opp i nøden for din venn når behovet melder seg, kommer du til å få støtte tilbake når det er din tur.

Viser du at du er verdt å ha tillit til, får du tillit tilbake. Det er slik man får venner som kan vare livet ut. Det er det absolutt verdt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ondskap satt i system

Verden er ond sier man ofte når man leser om krig og elendighet. Den påstanden er helt feil. Verden er...

Noen ord er viktigere enn andre…

på engelsk blir disse ordene brukt som en klisjé og i annenhver setning, spesielt mye brukt på film og i teksten til...

Lukk