Har du ikke penger til julegaver? Er du allerede blakk før jul, har du sannsynligvis gjort noen feil i løpet av året, feil du kunne ha rettet opp i ved å ta viktige grep. Har du ikke penger til julegaver, er du nok skyld i det selv. 

Uten inntekt kommer man ikke langt, uten å ha en kropp som fungerer i arbeidslivet, kan det selvsagt være vanskelig å få endene til å møtes. Du kan allikevel gjøre mye for å få bedre råd, det handler om prioriteringer.

Senk kravene, gjør store innkjøp, gjerne når det er gode tilbud. Impulskjøp, innkjøp på Narvesen, kiosker og bensinstasjoner er lite smart.

Se også på den største utgiftspostene, det er mye penger på å velge en billigere bank, om du har for høy boliglånsrente.

Om det er noen regninger i regningsbunken du ikke kan betale, ta kontakt og fortell hvordan det ligger an, de fleste lar deg få betale bare renter for en periode. Det dummeste og dyreste du kan gjøre, er å la være å betale.

– Har du tilgang til de beste kredittkortene, gir disse deg gunstig nedbetalingstid om du bruker din kreditt på julegaver.

Da er det viktig at du betaler inn hele summen innen de 45 eller 60 dagers rentefrihet, ellers kan også det bli en felle for deg. Betaler du derimot i tide, kan det være en ok måte å få endene til å møtes på.

Det aller viktigste vi burde ha gjort før jul, alle som en av oss- var å glede en som gruer seg til julehøytiden. Det er nemlig flere enn du tror. 

Har du ikke penger til julegaver?

Har du ikke penger til julegaver?

– Uansett hvor ille det ser ut, det er lys i tunnelen så fortvil ikke. Legg inn en ekstra innsats, skaff deg en ekstra jobb, slå sammen mindre dyre lån til et større.

Å refinansiere kan være en klok avgjørelse å ta, spesielt om det er lenge siden du har fått en ny verdivurdering av huset eller leiligheten din.

Gjør en avtale med de du skal kjøpe julegaver til i år. Bli enig om at de over 18 år får en klem i stedet, de yngste får gaver for maks 100 kroner hver. Eller gå sammen med flere og spleis sammen en sum som går til en litt større gave.

Alle barn fortjener julegaver, derfor bør du selvsagt prioritere dette foran mye annet. Det bør ikke gå ut over barn og unge at foreldrene ikke har økonomisk gangsyn eller ikke klarer å få pengene til å strekke til av andre ulike årsaker. Dårlig planlegging, struktur og disiplin er noen årsaker til at mange sliter.

Å måtte rase avgårde til en halvtom bensinstasjon for å kjøpe en dyr konfekteske, på selveste julaften er både pinlig og litt dumt, bare fordi du slurvet når du satte opp budsjettet og hvem som skulle få gaver av deg i år.

– Ved å sette opp et budsjett for hver måned vil du ha en skikkelig oversikt over hva du har og hva du kan bruke. Allikevel hjelper det lite å sette opp et budsjett om du ikke holder deg til det.

Kunsten å ha penger en hel måned til neste utbetaling, krever moral, kløkt og god økonomisk forståelse. Det er noe du bør skaffe deg i det øyeblikket du tar opp et større lån som billån, til forbruk eller lån til egen bolig.

Selv om det er masse fint til salgs, til og med på tilbud, kan man ikke kjøpe alt man fristes av. Man må holde seg til budsjettet, enda så kjedelig det er. Ellers ender man opp å bruke for mye, som igjen gjør at man blir raskere blakk.

Mange norsk barn får så mange gaver at de ikke orker å pakke opp alle, de ber om å få slippe. Hva er poenget da?

Visste du forresten at vi nordmenn, svir av svimlende 54 milliarder kroner, bare i desember? 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor!

Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor! For det første, når jeg endelig har fått din oppmerksomhet,...

Lukk