En gjennomsnittsnordmann blir ca 80 år, en kvinne blir ca 82 år i snitt. Det kan bety at du har god tid til å realisere dine drømmer. Om du ikke allerede har passert 70 og ønsker å bli tannlege f.eks, da kan du få problemer. 

En livs-linje som starter i det du blir født og som slutter den dagen du trekker ditt siste åndedrag, for det skal du en engang der framme. Du vet du skal dø ikke sant? Hva som skjer etter det livet du lever nå er det svært få som vet så mye om. Men, drit i det- det er dette livet som teller ihvertfall her og nå.

0—10—20—30—40—50—60—70—80 Etter dette så lever du lengre enn gjennomsnittet. Det betyr selvsagt ikke at du skal legge deg ned å dø. Du kan jo bli både 82, 87 93 og 103 år for den del. Et langt liv kan du som norsk statsborger vente deg i alle fulle fall.

Bør du derfor ikke planlegge litt?

Du kan jo ikke bo hjemme hos dine noe overbeskyttende foreldre til du er 22 år heller. Bør du ikke ut i verden å lete etter meningen med livet, eller en partner å få barn med? Rekkehus, Volvo og en eller annen hund kommer av seg selv, ofte mellom det første og det andre barnet. Når vi først er innom statistikk.

Får du tilbud om kreditt-lån så ikke benytt deg av det kjære deg, det er starten på en lang affære med dårlig økonomi, om du lar deg friste til å leve på kreditt.

Emilie 14

Foto: Copyright Morten Pettersen

– Livets vei kan bli en broket og trøblete opplevelse i perioder. Da er det viktig at du «står han av» som nordlendingene sier. Det betyr at du lander med bena trygt på bakken, reiser deg fra problemene som kommer- uansett hvor tøft og vanskelig det blir. For det blir tøft, det er som kjent det som er selve livet. Gode og onde dager er ikke bare en floskel en gammel prest har funnet på når han skulle gifte et par en gang i gamle dager.

Jo bedre forberedt du er på de utfordringer du vil møte, jo bedre klarer du deg, spesielt når det kommer til penger.

Har du viljestyrke av stål, evnen til å ha høy disiplin på bruk av penger og tvinger deg selv til å spare, enda du egentlig ikke har råd til det. Vil sparepengene dine komme deg til gode når situasjonen blir prekær. Lurer du på om den blir det? Selvsagt blir den det, før eller siden. Thats Life and shit happens!

Dessverre er livets vei uransakelig og uforutsigbart. Bilen, vaskemaskinen og et benbrudd kan skje på samme uke, det har skjedd før og vil skje igjen. Det kan bli for mye for noen og enhver.

Planlegg livet ditt i små doser, ikke til minste detalj, men nok til at du kan møte de vanskeligste dagene da du er ensom, lei deg og har ingen å ringe til.

Da er det godt å vite at det er penger på konto. Penger du ikke trodde du hadde råd til å spare.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva er din reality TV-serie? Farmen kommer!

Hva er din reality TV-serie? Farmen kommer! Mange synes 71 grader Nord er den ultimate TV-serie med alle de utfordringer...

Anti-slanke program!

Anti-slanke program! For å være helt sikker på at du ikke skal bli tynn så må du være helt 100%...

Lukk