Mange sliter som Kronprinsesse Mette Marit med flyskrekk av variabel karakter. Noen er så nervøs for å fly at de lar være. Andre må ha beroligende medikamenter for å klare å gå ombord i en flymaskin. Dette innlegget er ikke akkurat noen hjelp for de som skal ut å fly. 

Ryanair har en rekke meget dyktig piloter som nå tar bladet fra munnen og alarmerer om svært krevende arbeidsforhold i det irske billig- flyselskapet som er godt kjent blant nordmenn. Flyselskapet flyr fra Torp, Haugesund og Moss Lufthavn Rygge.

– Hvis ikke vi kjenner oss sikre og rolige der fremme, så kommer det til å gjenspeiles på de beslutningene og handlingene vi gjør. Innimellom stilles det urimelige krav som ikke setter sikkerheten først, og det kan føre til både hendelser og faktiske ulykker, sier en av pilotene til SVTs «Rapport».

Tre piloter som det svenske TV selskapet har snakket med har selvsagt valgt å være anonyme, men dette påstander som har vært kjent i lengre tid. For noen måneder siden ble to flyvertinner oppdaget mens de sov på en tur med Ryanair fra Sverige til Spania.

En av pilotene forteller at ansatte er redde for å bli hjemme med sykdom. Piloten har selv flydd mens han har vært syk. En annen forteller at han har flydd med besetning som ikke har vært frisk.

 

Foto: Flightglobal.com

Man trenger ikke være fly pilot for å forstå at dette handler om penger. Lavpris selskapet gjør alt de kan for å spare penger på hver eneste flight i en allerede meget presset bransje. Flere europeiske flyselskap har i den senere tiden måtte sette hele sin fly flåte på bakken da det ikke er liv laga for videre drift.

Det er bare snakk om tid før flere større flyselskap får problemer.

– Norske Norwegians er vel det enste selskapet som har tatt sjansen på å investert i harde tider. Bjørn Kjos bestilte like godt 222 nye fly til sitt selskap når han først var i gang. Med god hjelp fra internasjonale investorer. Ordren lyder på kjøp av 122 fly; 100 Boeing 737 MAX8 og 22 Boeing 737-800. Avtalen inneholder også en opsjon på ytterligere 100 Boeing 737 MAX8, til en verdi av 127 milliarder norske kroner.

Dette er en langsiktig investering fra det voksende flyselskapet. Det sies ikke noe om at det ligger i kortene at piloter og besetning fra Ryanair vil søke jobb hos Norwegians.

De lave prisene har gitt Ryanair en eventyrlig suksess og imponerende kundeantall i det ene markedet etter det andre. Det hjelper ikke stort om det er billige billetter om de velger å fly på akkord med sikkerheten.

Kommunikasjons-sjef i Ryanair, Stephen McNamara sier at intervjuene med Ryaniars piloter er falske.

Jeg velger å tro på svenskene i denne saken, og velger å droppe Ryanair som flyselskap, og velger heller et annet selskap på mine reiser.

Er du redd for å fly? Tar du sjansen på å fly med et flyselskap som tilsynelatende driver rovdrift på sine ansatte?

Kan Ryanair være det første flyselskapet som ikke får fly fra norske flyplasser på grunn av de meget strenge sikkerhetsreglene for flytrafikk i Norge, satt av AVINOR?

Vargas

Kilde

NRK.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norges farligste fange smilte da han møtte de etterlatte

Med en fascistlignende hilsen møtte masse-drapsmannen opp i Oslo Tingrett til det siste fengslingsmøte før rettsaken i svart dress og slips, med et ondskapsfullt og...

Maria Mohn – IDOL var starten jeg trengte- det er nå det begynner

    Maria Mohn (28) Foto: Maria Mohn - Noen mennesker imponerer i alt sitt virke. Jeg lar meg sjeldent...

Lukk