Julen kan for mange være et pengesluk som gjør at man får problemer langt inne i det nye året. Med enkle og kloke grep kan du faktisk ha penger igjen når Januar-salget starter. 

Sett opp en liste over hvem som skal ha gaver, sett opp en sum for hver enkelt. Tenk gjennom om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og slektninger.

Det er ikke frekt å spørre rett ut om det er nødvendig å kjøpe til alle onkler og tanter.

Barna hører til de yngste. Det er bedre å kjøpe kvalitet enn kvantitet. Mange barn får så mange gaver at de ikke orker å pakke opp alle på en kveld, da forsvinner litt av poenget med å gi gaver.

Økonomi handler ikke om å være sparsom med penger, men om å bruke dem klokt.

Om du allerede nå bestiller gaver på nettet er det mye penger å spare, bare husk reglene for hvor mye du kan handle for før du må betale moms for varene du kjøper i utlandet. Varer som skal inn i Norge er momsfrie for under 200 kroner.

Husk at du kan bestille fra samme nettsted fler ganger, er det fri frakt i tillegg så er det mye å spare. Den norske kronen er fortsatt meget sterk mot både pund og dollar.

Ved å sette opp et budsjett kan du klare å ha penger gjennom hele desember, som for mange er den verste måneden i året å komme gjennom – rent økonomisk.

Noen velger å kjøpe julegaver og annet vi kredittkort. Det kan bli en meget dyr erfaring man kommer til å angre på lenge. Både Mastercard og andre kort med innvilget kredit kan være en gunstig måte å betale varer på. Det er kun om du husker eller klarer å betale hele summen inne de rammer som er satt.

Du får ofte både 30 og 40 dagers rentefrihet, men etter dette så på-beløper det seg dyre renter som kan få julegavene til å doble seg i beløp om du ikke betaler i tide.

Nettopp derfor er det smart å fordele de utgiftene som du vet kommer i Desember, på fler lønninger. De fleste betaler bare halv skatt på desember-lønna, det alene er ikke nok til å få budsjettet i havn.

– Bruker du deler av den lønna du får i november på det du vet du uansett skal kjøpe i desember, som f.eks julegaver – vil du spare en hel del penger som gjør jula litt lettere økonomisk å komme gjennom.

Er du litt kreativ så går det også an å gi bort gaver uten at det koster noe.

Lag et kort med litt – klipp og lim, skriv God Jul og gi bort to kvelder med barnevakt til de som har småbarn. Far får f.eks tre ganger vask av bil, innvendig og utvendig. Jeg er rimelig sikker på at det er en gave han vil sette stor pris på.

Mor får selvsagt tre ganger husvask på egen valgte datoer, hun ville ha grått sin modige tårer av glede kan du vel skjønne.

Ikke bruk mer penger enn du har, sørg for å ha en ekstra buffer da det lett kommer på utgifter man ikke kan forutse, og det skjer oftest når du skal ha mange til middag.

Mat og god drikke hører alltid med i julehøytiden, du må uansett ikke kjøpe alle varer det står «jul» på for at det skal bli en perfekt kveld.

– Det er all grunn til å tro at vi nordmenn vil svi av rekord mye penger også denne jula, ikke la deg lure til å bruke mer enn du faktisk klarer å betale. Det er ikke verdt å være blakk i hele Januar, kanskje helt til påske fordi du brukte mer enn planlagt til jul.

Den beste gaven du uansett kan gi er å være sammen med de man er glade i, jula er en høytid der samhold, tradisjoner og familie står sterkt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er de fire Farmen utfordrere!

Tre menn og en kvinne skal prøve å kjempe seg inn blant deltagerne. Bare én får bli igjen som fullverdig deltaker, derfor må...

VIDEO- Sexy like Diamonds Rihanna

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs[/youtube] En av klodens flotteste kvinner, endelig ute med video fra hitten "Diamonds" som allerede har toppet alle lister som...

Lukk