Stoltenbergs regjering har stort sett hele tiden vekslet mellom 3,3 og 3,4 på skalaen fra 1 til 6. Til sammenligning fikk Bondevik-regjeringen en snittkarakter på 2,9 i juni 2005, få måneder før den gikk avBare hver fjerde velger har stor tro på at deres parti vil innfri løftene de ga i valgkampen. SV kommer dårligst ut.

Hvordan kan velgerne ha tillit til politikerne når de ikke har det selv engang?

Politikere snakker. Og snakker mye! Det er det de kan! Det de  sier er ikke så vikitg bare det høres klokt, riktig og er ut i fra partiprogrammet. Mange partier og SV spesielt, svelger så mange kameler at de er mette helt til neste valg. Og når valget kommer så messer de fleste partiledere om hvor viktig det er å bruke stemmeseddelen! Hvorfor skal vi det? Man vet jo at det partiene gikk til valg på- ikke blir noen realitet allikevel.

De er også eksperter til å slå politisk mynt på andre partiers tabber og slendrian, sånn er det vel i politikken og vil alltid være det. Men at det som sies er direkte usant. Løgn. Det slipper politikere i Norge alt for lettvint unna med!

Funnene i Norstat-undersøkelsen

 ApFrpHKrFRV/RødtSpSVVTotalt
Lav tillit1 %6 %5 %7 %28 %5 %9 %6 %5 %
Middels tillit68 %58 %65 %59 %72 %61 %78 %39 %66 %
Stor tillit21 %34 %29 %34 %0 %31 %15 %55 %27 %

Disse tallene er ikke mye å skryte av, men jeg er ikke blitt spurt- men ville vært på kollenen hel øverst. Jeg har ikke bare lav tillit, jeg har ingen tillit til politikerne som sier en ting og gjør en helt annen.

Frukt i skolen. Hvor er den? Det var jo fanesak nr 1 for SV og Arbeiderpartiet for snart 5 år siden- Ingen frukt er å få i de fleste skoler. I Sverige har ungene fått varm mat i mange år- gratis!

Veinettet i Norge, kan godt sammenligne med Sverige igjen. Man skal ikke langt over grensa før man finner 4- felts motorvei. Veiene i Norge er forferdelig dårlig, men her er det heldigvis ting på gang, og det er påbegynt bedringer bla i Østfold.

Og for ikke å nevne eldreomsorgen! De som bygget velferdsstaten- de eldre blir behandlet verre en kveg noen plasser. Helt uverdig! Hvor mange reportasjer har vi ikke sett der eldre ikke har fått rom være seg på alders eller sykehjem. De må bo på badet. Og får dusje en gang hver 14. dag. De ansatte i helsesektoren skriker etter mer bemanning og  penger. De er underbemannet og har ikke tid til de eldre og syke. Har vi ikke penger nok til å styrke denne sektoren politikere?

Politikere, skam dere!

Og skolene! De faller sammen som korthus om de ikke snart blir pusset opp. Det er så dårlig luft i mange av skolene at  elevene blir syke av det. Inne klima er en viktig del av god undervisning mht at elevene skal ha det bra på skolen.

Det er så mange ting å ta tak i for politikerene- men kommer de til å få bugt med noen av disse problemene`?

Tvilsomt!

kilde nrk.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10002176

kilde vg.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10002187

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Italia ute!

Trist, og et slag for alle som er glade i Italia. Men i dag var de svært dårlige. Og endte...

VIDEO-La de homofile og lesbiske i fred!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G4j4W-19IBY[/youtube] Paraden ble søndag ettermiddag angrepet av demonstranter som kastet bensinbomber mot politiet i retning menneskemengden som toget i den...

Lukk