Det er opp til deg om du trives eller ikke, er det umulig å få ting på plass- bør du finne deg noe annet å gjøre. For den som ønsker å jobbe finnes det jobb også. Nordmenn er blant de mest trofaste til sitt yrke og bytter sjeldnere enn hvert 7. år.

Det kan være den ufordragelige sjefen din, som ikke skjønner dine behov og problemer. Men det kan faktisk også være det åpne kontorlandskapet du er et offer for- som gjør arbeidsdagen din til et rent helvete.

-Telefoner som ringer, folk som stiller spørsmål og småsnakk ved pultene. Er du ansatt på et kontor, og til og med jobber i åpent kontorlandskap, opplever du sikkert også å bli forstyrret flere ganger daglig.

En kontoransatt bruker rundt to timer på avbrytelser i løpet av en arbeidsdag.

Det gir risiko for stress, viser et nytt forskningsprosjekt som er gjennomført av det tyske institutt for arbeidsmiljø skriver danske Alive.dk.

-Uansett hvilke oppgaver du har, så føler du ansvar for de oppdrager du er satt til å utføre. Da trenger du helt sikkert ikke forstyrrelser av all mulig art. Konsentrasjon og ro henger i sammen. Det er veldig vanskelig å jobbe sammenhengende over tid hvis du ofte får besøk ved pulten, eller du hører samtaler like ved.

BILDE1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

-Sørg for at ditt verneombud på din arbeidsplass sørger for at du får sitte i fred og ro, det er jo ikke snakk om at du trenger et svært kontor, men bare nok plass til å jobbe uforstyrret.

Sture Arntzen, forbundsleder i norske Handel og Kontor, er enig i at åpne kontorløsninger ikke gir et bra arbeidsmiljø.

– Det er ikke ideelt å jobbe i åpne kontorlandskaper. Da fenomenet kom til Norge, hadde vi mange henvendelser fra medlemmene våre om de negative konsekvensene, sier Arntzen til Aftenposten.no.

Han har inntrykk av at flere går bort fra åpne kontorløsninger.

– Innenfor enkelte sektorer, som for eksepel ved callingsentre, er det fortsatt utbredt, men vi ser heldigvis at denne trenden er på vei tilbake, sier Arntzen.

Jeg er helt sikker på at effektiviseringen øker med mange prosent- hvis de ansatte i bedrifter med åpent kontorlandskap, forandrer dette til mer skjermede soner, og lar folk som ønsker det få sitte mer skjermet for kolleger og annet som gir forstyrrende elementer.

Seriøse arbeidsgivere er villig til å strekke seg langt for å unngå å få sykemeldte arbeidstakere- på både kort og lang sikt. Still krav til gode arbeidsvilkår og miljø. Du skal helst være yrkesaktiv til du er ca 67 år.

For mange er arbeidslivet oppskrytt og et sted man kun hever lønn for å overleve. En holdning som sjelden er bra for deg på sikt. Engasjement på hva bedriften gjør for å oppnå resultater bør være av alle ansattes interesse. Bryr man seg vil også trivselen komme.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mobbing vil snart ta liv i Norge – Blir det ditt barn som tar livet sitt?

Tanja Amanda Höglund Pettersen (16) fra Sarpsborg er en av de tøffeste 16 åringen som finnes. Ikke fordi hun tok bladet...

fotballpresident Yngve Hallen framstår som en hykler

I et desperat forsøk på å komme til Brasil, tross små sjanser, valgte Hallen å sparke Norges mest suksess-rike landslagstrenere...

Lukk