Hatet mot homofile øker! Ikke bare i Norge, men også i flere andre land i Europa, som har akseptert ved lov, ekteskap mellom likekjønnede. Hvordan kan samfunnet forøvrig, akspetere hatkriminalitet mot mennesker som kun elsker en annen av sitt eget kjønn?

Hvordan er det mulig at mennesker blir drept, for elske en av samme kjønn?

Det blir det stadig vanskeligere å forstå. Vi lever i 2019 og skulle tro at menneskers innsikt og forståelse hva ekte kjærlighet er. Skal man bli truet på livet fordi man elsker feil person? Skal man få knekt nese og utslåtte tenner fordi man elsker feil person i andres øyne? Hatet mot homofile øker!

Kunnskapsløshet, homofobe mennesker som ikke forstår bedre, burde ha innhentet mer viten om det å elske. Ingen skal eller kan bestemme, hvem du eller jeg elsker. Du vil aldri kunne stanse mennesker i fra å elske en av samme kjønn. Å være lesbisk eller homofil – er faktisk like naturlig som å være heterofil. Å elske en annen er en menneskerett. Hvorfor kan dere ikke se det?

Melania og Chris overfalt

Et grotesk eksempel skjedde på en buss i London nylig. Melania (29) og kjæresten, Chris (29), ble stanset av fire ungen menn, mellom 15 og 18 år, de ble truet til å kysse hverandre mens de skulle se på. Da kvinnene nektet ble de angrep, slått til blods og ranet.

Både mobiltelefoner og en veske ble stjålet.

“The violence is not only because we are women which are dating each other. It’s also because we are women.”

Melania
Hatet mot homofile øker!
Bildet er tatt minutter etter angrepet Foto: Melania Facebook
Hatet mot homofile øker!

Pride alene virker ikke

Kampen for å selv kunne få bestemme over eget liv, for lesbiske, homofile og transpersoner, fortsetter med uforminsket styrke. De har kommet et stykke på veien, men har langt igjen å gå for å få de samme rettighetene som heterofile har. Derfor skal Stonewall-opprøret som skjedde for 50-år siden, markeres på Pride-festivalen i Oslo om kort tid.

Pride-festivaler alene ser ikke ut til å virke, dessverre.

Transpersoner har slitt i en årrekke i Norge, men i Sverige har de kommet et hakk lengre. Her får transpersoner erstatning, for å ha gjennomgått irreversible steriliseringer, for å ha endret juridisk kjønn.

Oslo Tingrett, derimot hadde en het annet syn på skade, så sent som i fjor: «At kjønnsregistreringspraksisen gir ulemper for noen borgere – nemlig for dem som ikke identifiserer seg med sitt biologiske kjønn – kan etter rettens syn ikke lede til at praksisen som sådan er å betrakte som uforholdsmessig inngripende». Kilde: Aftenposten.

Hatet mot homofile øker!

Mulig vi har litt tungt for det, fordi vi kan ikke med beste mening forstå, hvorfor man stiller seg opp og skal hate andre mennesker for deres legning? Hva har det med deg og din mening å gjøre? Du skal vel for faen, ta en lang fart å drite i om jeg eller andre, vil elske med en kvinne eller suge pikk? Hvem er du for en lort, som tror du kan bestemme det?

Wanya og Gunhild i Sandes, flagger med regnbueflagget på sin veranda, dette flagget er symbolet for felleskap og frihet for lesbiske og homofile. Det er nok til at noen i Sandes sprayer ned huset med skjellsord og trusler. I tillegg fikk de innbrudd hvor store deler av boligen er ramponert, i postkassen lå det brev med en tydelig beskjed: “Ikke ødelegge vår 17. mai med det skitne flagget deres.” Paret velger nå å selge boligen for å komme unna haterne.

Hatet mot homofile øker!
Kilde TV2.no

Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. Regnbueflagget er over 30 år, og har blitt et verdenskjent symbol for rettighetene og frigjøringskampen for LHBTIQ-personer (homofile, bifile, trans, interkjønn og queer-personer).

Hatet mot homofile øker!

Forbud mot homofili

Å bruke en legning som et skjellsord, er ikke greit. Mange unge bruker dette i sin talemåte hver eneste dag. Å kalle noen for lesbe og homo, burde vært innlysende feil, men mange foreldre lar barna sine ukritisk få bruke slike terminologier uten at de slår ned på det. Også voksne tror det er innafor å bruk slik ord som skjellsord. Å være homofil og lesbisk er et ønske den enkelte har valgt selv, med stolthet, og da fortjener man selvsagt respekt for det.

I Bhutan, en innlandsstat i Himalaya i Sør-Asia, ble nylig homofili avkriminalisert. Så verden går faktisk framover, til tross for økt hatkriminalitet mot lesbiske og homofile mange steder. Ved Pride-måneden, juni i fjor, var det fortsatt forbud mot slike holdninger i 72 land. Nå er dette tallet ned i 69.

En kvinnelig politinspektør i Lagos i Nigeria, truet lesbiske og homofile om å fjerne seg fra byen og landet, om de hadde planer om å praktisere lesbisk- eller homofil-sex. Dette er, ifølge inspektøren, strengt forbudt i det afrikanske landet.

Regnbueflagget

Ingrid Cecilie heiste regnbueflagget på hytta utenfor Kristiansand for å markere mangfoldet, men naboer syntes dette var direkte skammelig og flaut, så hun fikk klar beskjed om å fjerne flagget. Brått fikk Ingrid Cecilie støtte fra uventet hold, da sjefen for hotell Clarion Ernst, Kenneth Røynås, hørte om saken, heiste han regnbueflagget umiddelbart, i regi av Skeive Sørlandsdager, som begynner denne uken.

Slike eksempler, kryr det av på nettet, dessverre. At enkeltpersoner ytrer seg negativt, bryter loven i sitt desperate og patetiske forsøk i å kneble andre mennesker ønske og legning om å bare elske en annen. Det er skammelig, vilt og uforståelig at folk tror de kan ta loven i egen hender på den måten.

Nå vet du hvorfor vi bør gå i Pride-toget, enten i Oslo eller i en av de andre større byene i Norge, i dagene som kommer.

For å få bukt med hatet og den enorme kunnskapsløshet som ligger til grunn for de negative holdningene – for å si klart i fra at dette ikke er greit. Det er faktisk helt på tryne, at man ikke skal få leve i fred uten å måtte risikere helsa, hus og hjem, fordi man elsker en av samme kjønn.

Å elske er en menneskerett

Angrepet på Chris og Melania endt med arrestasjoner, men angripernes holdninger er de samme. Neste gang er det et annet par som får bank, enten de er lesbiske eller homofile. Enten fra de samme homo-haterne, eller andre med det samme forvrengte synet.

Dessverre ser det ut til at vi trenger Pride-festivalene, mer enn noen gang, for å minne folk flest på at det er ok å være lesbisk og homofil, både i Norge og på ellers hvor du måtte bo i en perfekt verden. Dessverre er det folk som blir mobbet, sjikanert, truet og drept for sin legning, det må vi få en slutt på. Nå!

Bli med i kampen om mangfoldig kjærlighet, å elske er en menneskerett! Vargas12.com heier på alle lesbiske og homofile og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Vi står sammen med dere i kampen om like rettigheter.

La kjærligheten seire! Del gjerne dette innlegget for å spre det viktige budskapet. Tusen takk!

Vargas

Pin It on Pinterest