Alt for mange trusler, både menneskeskapte og naturlige trusler i framtiden, er en trussel for oss alle og som kan være slutten på alle mennesker, og hva mennesket har skapt på kloden, for alltid.

– Skal vi ha håp om å overleve på planeten Tellus, må vi tenke utenfor vår egen planet, dette kommer fra en mann det absolutt er verdt å lytte til. Professor Stephen Hawking (73), mannen som nylig har fått sitt liv viet gjennom den Oscar-nominerte filmen, «The Theory of Everything», mener vi må vokte oss vel for å ikke tørre å strekke grenser, og det haster.

Løsningen ligger i verdensrommet.

Forfatteren, professoren, matematikeren, vitenskapsmannen og fysikeren Stephen Hawking, kanskje en av klodens klokeste og utvilsomt mest respekterte mennesker, vet hva han snakker om. 73-årige Hawking har skrevet en rekke bøker om kontroversielle tema der menneskehetens trusler har vært tema. Han skrev blant annet boken «Gud skapte ikke universet» «sorte hull» og om relativitetsteorien.

En mann selv de mest lærde henvender seg til, når det kommer til de viktigste og mest alvorlige spørsmålene som skal stilles.

Moon, Mars and Antares

H. Raab via Compfight

Professor Hawking foreleser fortsatt i Storbritania og USA, til tross for sitt kraftige handikap. Stephen Hawking lider av  ALS (amyotrofisk lateralsklerose) som blant annet hemmer ham til å snakke, derfor snakker han via en computer, der stemmen hans er viten kjent, siden han har hatt denne sykdom gjennom hele sitt voksne liv.

– Mennesker har vært på månen, vi er i ferd med å planlegge en lang, krevende og meget risikofylt reise til Mars, en enveis reise som gjør at de utvalgte; ikke kan returnere tilbake til jorden. Det er en slik utvikling menneskene bør bruke tid, penger, resurser og forskning på.

Ikke atomvåpen-opprustning, krig og annen lite konstruktiv planlegging, skjønt «noen» vil nok gjøre mye for å ødelegge planeten og for å fremme sitt usmakelige og forkvaklede syn på sin tro og framtid. En stor atomkrig vil som kjent være slutten på det meste.

Skal rasen homo sapiens overleve, vil vi måtte tvinge fram alternative løsninger for framtiden. Vi må ha alternative planeter, som en fluktrute vekk fra jorden for eventuelle trusler.

majestic flying saucer

kev via Compfight

Mars er den første planeten mennesket vil reise til etter månen, men det er ikke nok, vi må ha flere alternativer for å kunne overleve. Ikke nå eller i morgen, men om 300 til 400 år, vil vi ikke kunne leve med kun planeten Tellus som vår eneste beboelige planet.

Det er ikke bare krig og naturkatastrofer som truer menneskeheten som vi kjenner den i dag.

– Allerede om fem år kan vi få trusler av menneskeskapte intelligente maskiner som klarer å overstyre menneskets utvikling, og dermed videreutvikle seg selv. Uten at menneske stoppe det. Vi står på terskelen til å utvikle intelligent teknologi, som kan ta kontroll over verden.

Utvilsomt vår største eksistensiell trussel, ifølge Stephen Hawking.

 

Kilde: Dailymail.co.uk 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kendra Sunderland – Filmet rumpe og pupper, tar nettet med storm!

Kendra Sunderland – Filmet rumpe og pupper, tar nettet med storm! Kendra Sunderland (19) fra Oregon i USA, kjedet seg...

VM i Falun: Marit Bjørgen kan bli VM-dronning, Sverige kan overraske!

VM i Norges paradegren, langrenn står for døren. I Falun, i Sverige. Marit Bjørgen, Norges største idrettpersonlighet gjennom alle tider,...

Lukk