Hawking: Ikke ta kontakt med fremmede planeter! Skulle det komme til et punkt der forskere lykkes med å komme i kontakt med intelligent liv på andre planeter, advarer professor Stephen Hawing om konsekvensene.

Fysikeren Stephen Hawking, som kanskje er den aller fremste eksperten på tema, har sterke meninger om det meste som foregår utenfor vår egen kloden. 75-åringen har skrevet en rekke bøker om sorte hull, “The Big Bang” og kommet med formaninger om hvorfor det er så viktig å ha en annen planet enn Tellus å flykte til – innen rimelig tid.

Myten om små grønne menn fra eksempelvis Mars, er ikke lenger så langt fra virkeligheten, skal vi tro ekspertene. Små og grønne er de neppe, ikke bor det ukjente vesener på den røde planeten heller, men se ikke bort fra ett eller annet sted – finnes det skapninger av ukjent form og livsform. Som er en direkte trussel mot vår sivilisasjon.

Hawking: Ikke ta kontakt med fremmede planeter!
Foto: Getty Images

Hawking: Ikke ta kontakt med fremmede planeter!

Stephen Hawking er ikke i tvil. Skapninger fra en annen verden – de vil drepe oss og forsøke å ta over planeten før vi rekker å si: “Hjelp!”

“One day, we might receive a signal from a planet like this, but we should be wary of answering back. Meeting an advanced civilisation could be like Native Americans encountering Columbus. That didn’t turn out so well.”

Stephen Hawking

Verdens mest innflytelsesrike fysiker, lytter alle andre ekspert til, og Hawking sier rett ut at fremmede kan være interessert i våre resurser å plyndre verdier, erobre  og senere kolonisere vår planet. Om vi finner intelligent liv på andre planeter, bør vi sitte helt i ro – hvor vi er.

Bare 16 lysår unna Jorden, finner vi planeten som kun kalles 832c som har fem ganger massen til vår planet og som har tilnærmet lik temperatur. En planet det kan finnes liv ifølge Hawking. Professoren sier at han har tenkt mye på det gjennom et langt liv og jo eldre han blir – jo sikrere er han på at det finnes intelligent liv på andre planeter. Helt sikkert.

Mulig er disse planetene så langt unna vår klode at vi aldri vil kunne komme i kontakt. Men de kan også være i vår egen galakse, Melkeveien.

Stephen Hawking er også nådeløs mot den amerikanske presidenten og sier rett ut at Donald Trump, er en direkte årsak til trusselbildet mot kloden. Hans ignorante måte å takle klimaproblemene på, ved å trekke USA ut av Paris-avtalen, kan i verste fall gjøre kloden flere grader varmere på sikt – noe som gjør den globale oppvarmingen irreversibel.

Hvordan framtiden ser ut for kommende generasjoner er usikker. Det vi med sikkerhet kan fastslå, er at kloden vår blir et stadig varmere, farligere og livstruende sted å være. For både mennesker og dyr. I all hovedsak påvirket av en årsak: Oss!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League

Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League. Kompisene Jorge Mendes agenten som har de aller største fotballstjernene i sin...

Lukk