Helgefylla tok Holmenkollen. Norge, nordmenn, helg og alkohol er ofte en dårlig kombinasjon. Mange hadde gledet seg til en topp helg i Norges største og flotteste lekegrind, Holmenkollen i Oslo – nok en gang ble det helgefylla som tok de største overskriftene. 

Idrettsarrangement

Hva er det med norske kvinner og menn, og alkohol?

I Syden kan du se dem. Sitte å nippe til en medbragt treliter, ved bassengkanten, dritings og solbrent før lunsj, mens barna ser på. Eller på marked, på jakt etter billige frukt, kjøtt eller alkohol.

Lest? Få eller ingen ‘likes’ på Facebook?

På idrettsarrangement i andre deler av verden, serveres det ofte alkohol, uten at man finner fulle tilskuere. Jo, kanskje en og annen finne eller russer, men de er ofte fulle uansett. I England serveres det øl i pausen på alle kamper i Premier League, det spilles 36 kamper, av 20 forskjellige lag, fra august til mai, og fyll er svært sjeldent noe problem.

Helgefylla tok Holmenkollen
Fylla har skylda Foto: Wikimedia.org

Helgefylla

På samtlige hopp-konkurranser i Europa, serveres det både øl og vin.

I det norske nasjonalanlegget, Holmenkollen derimot, særlig i skauen, der ingen har kontroll, verken arrangør eller politi – drikkes det ikke bare øl og vin, men mengder med sprit og det som verre er. Man kan mistenke at det finnes et eget destilleri der inne. En bar. Med alle rettigheter.

Nordmenn har blitt vant til å være dritings hver helg. Ikke alle, men åpenbart for mange. For vaktmannskaper og lovens lange arm, ble årets Holmenkollen-lørdag et mareritt. Fordi folk var fulle når de kom, de var dritings når de dro, og i mellomtiden gjorde mange av disse alt for å ødelegge for de som ikke drakk. Noen valgte å sloss med politiet, hvilket sjeldent er særlig smart, andre gadd ikke stå i kø og tok trikkeskinnene som hjemvei. Man kan få strøm i seg av mindre.

Lest? Drikker svigermor?

Politiet

Politiet sier det var hundre tusen mennesker – i området, i og rundt Holmenkollen denne lørdagen, noe som er mer enn normalt på de fleste andre arrangement i Norge. Dette kaoset kunne ikke vært unngått, så lenge det er nordmenn som møter opp.

Er det lørdag, skal alkoholen på bordet, eller i sekken. Punktum. Dessverre ligger det i blodet. Både promillen og de dårlige vanene.

Helgefylla er like norsk som Holmenkollen-helga. Trist at alkoholen skal styre et arrangement som kunne og burde fått et annet fokus, nemlig våre fantastiske idrettsutøvere, som er best i verden. De hadde fortjent all vår oppmerksomhet.

Køkultur

Helgefylla har openbart større tilhørighet enn gode idrettsopplevelser. Og man skulle tro at arrangørene i samarbeide med politiet hadde lært av tidligere fadeser – særlig i området Holmenkollen.

Køkultur har heller aldri vært nordmenns sterkeste side. Tipper det er en del nordmenn som våkner med frykt for at taket raser i hodet på dem i løpet av dagen. Hadde det bare vært så vell.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er ditt nettsted sikret? Er du sikker?

Er ditt nettsted sikret? Er du sikker? Har du brukt nettbanker, nettbutikker eller sosiale medier på nettet vet du at...

Lukk