Kanskje verdens vakreste land. Selveste Grekenland, der det meste startet for mange tusen år siden-

HELLAS i våre hjerter, er på vei til å bli strøket av kartet…

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cEilkHcm2tE[/youtube]

 

– Det protesteres fra alle hold i Athen og de fleste andre større byer i det deilige landet, som har slitt økonomisk i flere år. Og til tross for en kortsiktig redningspakke på mange milliarder Euro- så er det kun snakk om tid før den stolte nasjonen ved middelhavet er konkurs.

Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner.

Statsminister Giorgos Papandreou tryglet mandag kveld nasjonalforsamlingen om å gjøre sin patriotiske plikt og holde landet på beina.

Også flyplassene er berørt da flygeledere kunngjorde stans i alle flygninger de travleste timene av døgnet de siste dagene.

Både offentlige kontorer og skoler stenger dørene, sykehus vil bare ha minimumsbetjening, og greske medier slår av PC-ene i fem timer hver av de to dagene.

Det vil også bli strømbrudd i perioder som følge av taktiske strømavbrudd for å prøve å stanse privatiseringen av Hellas’ største energiselskap.

– Hellas har ikke hatt økonomisk styring på lange tider, og vil bli satt under administrasjon i lang tid når konkursen er et faktum om kort tid. De fleste verdier i landet vil forsvinne, og alle verdipapir og obligasjoner er ikke verdt papiret det er skrevet på.

Selvmordene florer og landet er i fullstendig kaos.

The beauty of Greece Foto: fcsgreeceforum.com

 

– Man skal lete lenge for å finne større kontraster enn i Hellas akkurat nå. Det vakre landet med de hvite kalk bygningene, det asurblå havet, og de nydelige menneskene du kjenner fra alle dine turer til en eventyrlig vakker gresk øy. Der det skal være godt å bo og komme på besøk.

Her råder det nå unntakstilstand, rasende og fortvilte mennesker som ser livsgrunnlaget forsvinne under bena på de. Ingenting er normalt, butikkene er stengt og innbyggerne har stadig mindre av alt.

Hellas har en statsgjeld på 300 milliarder euro, en gjeld som vil passere 125 prosent av landets brutto nasjonalprodukt i løpet av året.

* Innen året er omme må landets myndigheter betale over 50 milliarder euro til forskjellige kreditorer.

* EU står nå klar med en økonomisk krisepakke, men stiller samtidig tøffe krav til ytterligere innsparinger i statsbudsjettene.

Allikevel så holder det ikke. Hellas raser mot stupet og det er lite man kan gjøre.

Jeg skal reise til vakre Hellas når dette marerittet er over. Om det er et Grekenland å komme til…

 

Vargas

 

Kilde

Dagsavisen.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4158486.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinners seksuelle fantasier «Hemmelige Rom»

  Boken "Hemmelige Rom" handler om kvinners seksuelle fantasier, og et forsøk på å forklare hvorfor kvinner har nettopp slike...

LIVE bilder av moder Jord

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0ScNJ74SkPE[/youtube]   Endelig skal det være mulig å kunne få live-bilder direkte fra verdensrommet. Hva blir det neste?...

Lukk