Her er årets billigste julehandel, men som du sikkert har skjønt, det skiller ikke mange skilling. Rema 1000 kommer noen få kroner bak Coop Extra, som vinner julemat-børsen i VG, for første gang. Rett bak Rema, kommer billigkjeden, Kiwi.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Prisundersøkelse

Se prisene her.

Ulempen med en prisundersøkelse i Norge, rett før jul, er at den raskt blir feil. Fordi kjedene er lynraske med å justere prisene etter konkurrentene. Det koster rett og slett for mye for Rema og Kiwi å være bak Coop Extra, på pris. Enda det er snakk om noen få kroner.

Les også: Investeringene for framtiden

Om du ser Rema eller Kiwi sin presseansvarlig, uttale seg i media, er det de selv som er billigst. “Vi skal alltid være billigst på pris,” svarer Kiwi, hver gang. Enda det finnes et kortsiktig bevis for at det er feil. Fordi det er Coop Extra som vant VG sin matvare-pristest, få dager før jul i 2022.

Sverige er billigere enn Norge Foto: Vargas12.com

Sammenligner man forrige pristest, var det nemlig Rema 1000 som vant VG sin prisundersøkelse. Den var i september i år.

Les også: Slik får du råd til julehandelen

VG har som Norges største avis, sammelignet priser på matvarer i en årrekke. Som oftest er det Rema 1000 og Kiwi det står mellom. Men julen 2022, så er det Coop Extra som er en vinneren, i følge VG.no.

Prissamarbeid

Når det er sagt, er det faktisk hipp som happ, hvor du handler i norske butikker fram mot jul. Forskjellene er så små, så små at et prissamarbeid er nærliggende å tro. Man kan ikke ha helt like priser på mange varer og komme ut nesten helt likt – hver gang.

Vær obs på at julevarene som justeres ned i pris, svært sjeldent blir annonsert, men justert ned i det stille.

Gjerne med prisplakten fjernet, fordi butikkene taper penger på hver enkelt gilde-julepølse-snabb de selger, derfor er prisen fjernet. Butikksjefen ønsker ikke at du som kunde, skal vite om prisen, rett og slett. Dette gjelder for samtlige butikk-kjeder.

Et prissamarbeid kjedene i mellom er åpenbart ulovlig, men også svært krevende å bevise.

Extra fortsetter å være blant de billigste butikkene i Norge og er i følge VG billigere enn både Rema 1000 og Kiwi

VG.no
Foto: Pixabay.com

Sparer mer

Husk at du sparer sannsynligvis mer på å fylle drivstoff på riktig dag, sammenlignet med å velge “riktig” dagligvarebutikk. Det er så små forskjeller i de respektive kjedene, at det utgjør lite i penger. Fyller du når drivstoff er på sitt billigste, derimot, sparer du mange hundre kroner på full tank. Tenk litt på det.

Her er årets billigste julehandel, Coop Extra vinner med små marginer. Hurra for Extra, enn så lenge.

Du sparer betydelig mer penger på andre ting enn mat, om du handle i Norge.

I Sverige er det mye billigere, fortsatt. Men du sparer altså mye mer penger ved å være deg bevisst energibruken, hjemme, har fokus på drivstoff-prisene eller riktig strømleverandør. Sparing er faktisk viktigere enn noen gang.

Skal du velge dagligvarekjede, så bruk gjerne Coop Extra, men benytt deg i så fall av medlemsfordelene. De er svært gode og gjør at du sparer penger på hver handel, men samler opp en bonus du får utbetalt i januar – hvert år.

Som medlem hos Coop får du også andre typer tilbud og rabatter, blant annet Norges billigste hotellovernattinger. Tenk litt på det.

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest