[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=np5BzecHky4[/youtube]

Forskere verden over har lett lenge etter planeter det kan være muligheter for organisk liv. Der det er vann er det også liv. Nå er det endelig et gjennombrudd, og NASA mener det dette er en av de største nyhetene på veldig lenge.

 Jupiter er en planet som har flere innsjøer. 

– Ny forskning viser at på Jupiters måne «Europa» er det gode spor av vann på størrelsen med det man først trodde var på størrelse med en norsk innsjø bare to km under sin isete overflate. Men nyere forsking viser at det kan være et svært hav som avdekkes under den tykke isen.

Ifølge NASA, har forskerne tro på at det er et enormt hav -større enn alle jordens hav til sammen – under «Europas» overflate. Men siden månen er så langt fra solen, er overflaten av tykk is beregnet til å være et titalls km tykk.

Foto: SIDE3.no

Ifølge Britney Schmidt, hovedforfatter av studien som vises i tidsskriftet Nature, kan dette bety at næringsstoffer og energi beveger seg mellom havet og et isete skall.

NASA forskerne  mener det kan være et problem hvis  isens skall er for tykk, og  det er heller ikke bra for biologien. Det kan bety at overflaten ikke «kommuniserer» med resten av havet under.

Det er grunn til å tro at det vil bli satt inn masse ressurser på å forske på om det faktisk kan finnes levende organismer på planeten Jupiter.

Planeten er den femte fra sola og er den største i solsystemet. Navnet er hentet fra den romerske guden Jupiter.

En av Norges fremste eksperter på alt som foregår i verdensrommet, Knut Jørgen Røed Ødegaard- har ennå ikke nevnt dette svært nye funnet på sin blogg, men vær helt trygg det kommer.

Hva blir det neste funnet i verdensrommet?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YWWzs8LlpSc[/youtube]

Nature.Com

HuffingtonPost.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IDOL- Maria Mohn synger meget kjent låt denne fredagen

  Det er kun seks deltagere igjen i IDOL. Jenny, Kirsti, Maria, Henrik, Isak og Vegard. Hvem som går til finalen...

Hjemmelaget Bernaise er et must til det perfekte måltid

En god saus er ikke bare prikken over i- en. Det er det som gir maten særpreg og riktig smak....

Lukk