Her er kjærestene til skuespillerene i “Papirhuset”, den mest populære TV-serien på Netflix. I hvert fall om du skiller seriene på engelskspråklig og ikke-engelsk språklig. Den spanske serien, “Money Heist” oversatt til “Papirhuset” er en romantisk røverhistorie mange nordmenn har trykket til bryst.

Du kan velge på Netflix som du selv vil, om du vil dubbe den til engelsk, eller høre den på originalspråket – spansk. Som vi absolutt anbefaler. Den heter noe så vakkert som La casa de papel på spansk, som ikke betyr noe mer spennende enn – “Papirhuset”.

Det er mange serier i sjangeren action, som har spenning, de onde mot de gode, den tradisjonelle strukturen vi alle kjenner. Men “Papirhuset” er et fyrverkeri, med alle regnbuens farger i ett. De gode skuespillerne gjør denne serien severdig nok og du vil huske den lenge.

Det er en voldsom serie, mye våpen, endel vold, men også vakkert og intimt på en rar måte. Det gjøres kloke brekk og avansert planlegging må til. Vi blir raskt kjent med “el profesor” og hans utvalgte, og det blir spennende allerede fra start. Dette er TV-serien hele verden snakker om – “Money Heist” på engelsk, “La casa de papel” på spansk og “Papirhuset” på norsk. Se den på Netflix.

Lest? Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?

Alle skuespillere har åpenbart et privatliv, enda vi skulle ønske at smellvakre Tokyo var sammen med Rio på ordentlig. Ja, er de ikke det da, tenker du kanskje nå? Eller er det flere av skuespillerne som er sammen? På ordentlig? Her er kjærestene til skuespillerene i “Papirhuset.”

Sesong fem og seks er utsatt grunnet Covid-19

Det er så langt kommet fire fantastiske sesonger, du bør begynne å se i dag. Dette er TV-serien alle vil snakke om, når vi kommer tilbake til normalen, tilbake til skole og arbeide, etter Corona-krisen. Papirhuset er et fyrverkeri av en TV-serie.

Pandemien må få skylda for at vi ikke får se sesong fem av “Papirhuset” – før i slutten av 2021.

Papirhuset, er et spansk TV-drama, skapt av Álex Pina. Serien var opprinnelig planlagt for to sesonger over 15 episoder. Den spanske kanalen Antena 3 hadde rettighetene. Netflix fikk globale streaming-rettigheter til serien høsten 2017.

Wikipedia

For ikke å røpe sine egentlige navn, velger hver og en av gruppens deltagere sin egen storby, som sitt kallenavn. Vi møter Stockholm, Oslo, Rio, Nairobi, Tokyo, Denver, Berlin, Moskva, Helsinki og Bogota i denne meget populære TV-serien.

Professoren er hovedrollen i denne serien. Han er selve hjernen bak alle planene gruppen med de forskjellige menneskene utfører. De respekterer professorens plan, men vi skal ikke røpe mer enn at det kan komme forviklinger underveis. Professoren, “El profesor” heter Sergio Marquina, spilles av Alvaro Morte og er lykkelig gift med Blanca Clemente.

Rio og Tokyo

Hans motpol i serien, Raquel Murillo, heter egentlig Itziar Ituno er 45 år gammel og singel. Men hun har faktisk hvert gift med en av skuespillerne på settet, nemlig, Jaun Fernandez, som spiller den hissige Colonel Prieto. Det visste du nok ikke, tenker vi.

Miguel Herrán (24) spiller Rio. han har så vidt vi vet bare dette ene kalle navnet i serien, og for de fleste er det mer enn nok. Særlig mange kvinner har lagt sin elsk på den spanske playboyen. Og vi som heier på kjærligheten skulle selvsagt ønske at Rio var sammen med vår favoritt, Tokyo. Som spilles av Ursula Coberó (30).

Dessverre. vi må kaste blør i øynene som elsker å heie på kjærligheten, fordi de ser så forelsket ut. Og det finnes tusenvis av bilder av de to på nettet, som om de er sammen, og har vært sammen lenge. Ursula Coberó i Tokyos skikkelse, er sammen med Chiro Darin, en argentinsk skuespiller. Det er Tokyo, altså Ursula Coberó som har fortellerstemmen gjennom samtlige sesonger.

Og Rio er singel, damer. Og gutter.

Denver spilles av Jaime Lorente, er gift med Maria Pedraza som jobber som profesjonell danser. Denver er ham psyko-latteren, ikke den smarteste blant professorens utvalgte, men det er et hjerte der inne et sted.

Mange har kanskje energiske Nairobi som sin favoritt. En markant skikkelse, en Alfahann, i en fargepalett av en kvinne.

Nairobi skaper følelsene

Vi nekter å røpe hva som skjer, men flotte Nairobi skaper overskrifter og masse følelser. Nairobi spilles av Alba Flores. En mye brukt skuespiller i Spania, utvilsomt en stor stjerne. Alba Flores er singel, men poster mange bilder i sosiale medier – sammen med en ikke navngitt mann. Hun er en av hovedårsakene til at u bør ha originalspråket påslått, gjennom hele serien.

Berlin er det mest ikoniske medlemmet av gruppen. Han leder gjengen på innsiden og gjør det med eleganse og stil. Bortsett fra at han er litt for glad i damer. Og menn. Berlin har en viktig rolle og Pedro Alonso (48), spiller den utmerket. En dyktig skuespiller som er gift med Tixie Jambass.

Helsinki spilles av Darko Peric, men blir også omtalt som Mirko Dragic i serien. Helsinki har en viktig rolle og blir mer og mer synlig for hver sesong som går. Særlig i sesong fire vil Helsinki bli viktig. Så vidt vi kan forstå, er serbiske Darko Peric singel, men bruker mye av sin tid på Qigong, som er en avansert utgave av Yoga.

God underholdning kommer ofte av engasjementet, innlevelsen, innsatsen og skuespillet til den som utfører det.

I denne serien, “Papirhuset” som du faktisk bare må se, er det særlig skuespillet som imponerer oss mest. Også planen(e) til “el profesor” da, selvsagt. Planene slår lufta ut av enhver Agatha Christie-novelle. Eller Jo Nesbø-krim.

Se “Money Heist”, La casa de papel eller “Papirhuset” på norsk du også, og gråt med oss …

Vargas

Pin It on Pinterest