Her er VM-favorittene! Snart braker folkefesten løs. Vi kan ikke med beste mening, se andre enn de fem største favorittene kan vinne fotball-VM i Russland. 14. juni til 15. juli er verdens øyne rettet mot 12 fantastiske stadioner i Øst.

Lest? Manchester United henter midtbanespiller!  

Det er kun snakk om Brasil, Spania, Frankrike, Tyskland og Argentina. Alle andre nasjoner som vinner av VM, som f.eks Belgia, Portugal eller England, vil være en enorm sensasjon. Vi tror ikke det skjer i dette VM. Det er totalt 32 nasjoner som skal sloss om verdens gjeveste trofé.

Hvilken nasjon de respektive favorittene kommer i gruppe med, kan åpenbart ha stor betydning. Derfor tar vi med alle gruppene som de fem er plassert i, samt de andre gruppene som ikke har med noen av de største favorittene.

Som nesten alltid når Brasil er med i VM, bør de være blant favorittene, så til de gangs denne gang også. Sammen med Tyskland holder vi Brasil som den aller største favoritten, med «Die Mannschaft» som en outsider. En potensiell drømmefinale for mange. Alle husker hvordan dette endte i semifinalen i forrige mesterskap. Tyskland slo vertsnasjonen med hele 7-1. Se ikke bort fra at hevnens time er nær.

Brasil har Neymar, verdens dyreste spiller, som også er blant de aller beste. Men i motsetning til mange andre nasjoner, er ikke laget avhengig av én god spiller for å vinne fotballkamper – Basil har elleve verdensstjerner. Det kan være nok til å vinne trofeer.

Her er VM-favorittene!

Her er VM-favorittene!
VM i fotball er alltid et fargerikt eventyr, på og utenfor banen Foto: Pixbay

Bare på keeperplass alene har Brasil to av de aller beste i Allison (Roma foreløpig, linkes til alle storklubber i Europa blant annet Liverpool) og Ederson (Manchester City) samt Cassio er målvaktene. Thiago Silva, kaptein hos PSG styrer forsvaret, med stjerner fra Manchester City, Inter eller Barcelona på plassene rundt seg. Danilo, Fagner, Geromel, Luís, Miranda og Marquinhos kunne ha spilt for alle de beste klubblag i verden.

På midtbanen har Brasil, Fred, som innen VM er klar for Manchester United, Coutinho, Paulinho, Fernandinho og Casemiro eller Willian fra Chelsea om det skulle knipe. På topp er det ikke så verst heller – Gabriel Jesus, Firmino, Neymar, Douglas Costa og Taison. Alle potensielle toppscorere i VM.

Vi tipper at Brasil kommer til finalen og vinner VM, om trener Tite, makter å håndtere superstjernene og at disse trives sammen i alle ukene mesterskapet varer. Det kan være utfordring nok.

Brasil er i Gruppe E, sammen med Costa Rica, Serbia og Sveits.

Tyskland har som tradisjonen tro et favorittstempel med seg inn mot mesterskap. Joachim Löw er sjef for «Die Mannschaft» på tolvte året og ble som kjent verdensmester i Brasil 2014.

Manuel Neuer i mål, har nok ikke blitt noen dårligere keeper enn sist gang han ble verdensmester. Forsvaret består av Ginter, Plattenhardt Hector, Boateng, Hummels, Rediger, Sule og Kimmich som oser erfaring og kvalitet.

Med alltid solide navn på midtbanen eller som spisser, kjenner du igjen nesten samtlige. Er det et lag som har spillere med erfaring fra mesterskap, så er det Tyskland. Draxler, Kherida, Gündogan, Kroos, Özil, Gomez, Brandt og Rudy er de Löw kan velge blant, det utvilsomt klasse på hver plass hos Tyskland også.

Thomas Müller, synes vi har spilt fotball i hundre år, men spissen er faktisk ikke mer enn 28 år. Timo Werner er også blant spissene i denne troppen, men borte er Klose, Schürrle og Mario Götze, som avgjorde VM-finalen mot Argentina.

Men det er målscorere, paradoksalt nok vi savner i dette laget. Vi ser ikke for oss at ferskingen, Nils Petersen, som spiller for Freiburg, skal bli VM-konge, akkurat. Tyskland har en joker i sin meget erfarne landslagssjef, Löw, som har vist seg å være en ringrev – særlig i store mesterskap.

Tyskland er i Gruppe F, sammen med Sør Korea, Mexico og Sverige.

Spania er best av alle på sitt aller beste, og har vært det gjennom mange mesterskap de siste årene, men tiden har gått fra de største spanske stjernene. Og det har ikke grodd like godt hos spanjolene etter Xavi, Alonso og Iniesta, selv om sistnevnte heldigvis er med, men dessverre, for aller siste gang. Landslagssjef, Julen Lopetegui har et enormt ansvar i å få sine spanske stjerner til å levere på bestilling.

I Spania forventes det suksess, men vi tviler litt denne gang. Lagmaskineriet som vi husker fra en lang rekke mesterskap er ikke like effektiv lengre. Enda det fortsatt er meget gode spiller i Spanias tropp også.

De Gea er selvskreven i mål, Carvajal, Azpilicueta, Odriozola, Pique, Ramos, Alba og Moneral utgjør forsvarstroppen, og på midtbanen finner vi vant som gir de fleste kriblinger både her og der. Isco, Iniesta, Busquets, Koke, David Silva, Asensio, Alcántara og Níguez. Kanskje VMs mest solide midtbane, alt ettersom hvem som blir plukket ut?

Spissene hos Spania er ok fotballspillere, men her har fotballnasjonen stilt med giftere spillere, mang en gang tidligere. Diego Costa er en humørspiller og kan fort bli grinete, det kan bli skjebnesvangert i et mesterskap. Aspas, Rodrigo, Vázquez er de andre spissene Lopetegui kan velge blant.

Spania er i Gruppe B, sammen med Iran, Portugal og Marokko.

Her er VM-favorittene!
Vi tror Neymar blir VM-konge for Brasil Foto: BOOMSbeat 

Frankrike er det mange som snakker om i ukene før VM. Vi tror ikke Deschamps menn blir like mye omtalt etter mesterskapet. Til det er den franske troppen for ustabil og treningsresultatene har heller ikke imponert stort. Spilte 0-0 mot Luxemburg i kvalifiseringen, uavgjort igjen mot Wales i treningskamp og tap mot Colombia, forteller at det er endel å jobbe med i den franske troppen. Å slå Italia, som ikke er med i VM, behøver ikke å bety at Frankrike er friskmeldt. Vi tror «Les Bleus» går videre fra sin gruppe, men vil ikke kunne makte å gjøre som på hjemmebane i 1998.

Didier Deschamps har følgende tropp å plukke fra. Målvakter er Lloris, Mandanda og Aréola. forsvaret har spillere som Umtit, Hernández, Mendy, Pavard, Varane, Rami, Sidibé. Sammen med Paul Pogba på midtbanen kan vi få se Tolisso, Kanté, Matuidi og N’Zonzi.

Spissene til Frankrike hakket vasser enn de spanske slik vi kan se det. Vi liker å se lag som tør å stille med to spisser, men det gjenstår å se hva Deschamps velger ut i fra lagene han møter. Démbéle, Fakir (har kanskje signert for Liverpool før VM), Giroud, Griezmann, Mbappé, Lemar og Thauvin.

Frankrike er i Gruppe C, sammen med Australia, Danmark og Peru.

Argentina er avhengig av en Lionel Messi i slag. Verdens beste fotballspiller har hatt en ny vidunderlig sesong som ble kronet med nok et spansk mesterskap for sitt Barcelona. Innledningsvis i VM-kvalifiseringen slet Argentina mot normalt, og måtte vinne i siste kamp mot Ecuador. Selvsagt var det Messi som fikset det med enda en hattrick.

Jorge Sampaoli er landslagssjefen som vil få sitt navn skrevet inn i historiebøkene, med gullbokstaver, om han lykkes i VM.

Her er Argentinas tropp: Romero, Caballero og Armani utgjøt keepertrioen. Ansaldi, Fazio, Marcos Rojo, Tagliafico, Otamendi, Acuña og Mercado utgjør forsvarstroppen. Pavon, Di Maria, Mascherano, Salvio, Biglia, Lanzini og Lo Celso danner de beste spillerne på midtbanen for den stolte fotballnasjonen som vant VM på hjemmebane for førti år siden, nettopp i år.

Spillerne som er plukket ut til å gjøre mål for Sampaoli og sitt hjemland, er navn du har hørt før. Lionel Messi, Sergio Kún Agüero, Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín.

Argentina er i Gruppe D, sammen med Kroatia, Island og Nigeria.

Her er de øvrige gruppene i VM, som ikke har noen av de fem største favorittene og bryne seg på:

Gruppe A: Egypt, Russland, Saudi-Arabia og Uruguay.

Gruppe G: Belgia, England, Panama og Tunisia.

Gruppe H: Colombia, Japan, Polen og Senegal.

Vi tror på Brasil, men kommer til å heie høyest på Argentina som underdog, og at Lionel Messi endelig får krone sin eventyrlig karriere, og som verdens beste fotballspiller – som verdensmester.

Her presenteres de 12 fantastiske stadionene, som får all fokus gjennom VM i Russland.

Det er TV2 og NRK som skal sende de 64 VM-kampene fra Russland, hvilke kamper den respektive kanal skal vise, kan du sjekke her.

Trenger du en oppfriskning på hvordan reglene er for et VM-sluttspill, finner du disse på FIFA.com.

Kjenner du noen som liker fotball, og som skal se VM fra TV-kroken, bør du kanskje dele denne artikkelen?

Vargas

Tags: Argentina, Brasil, FIFA, Messi, Neymar, Russland, Tyskland, VM

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn er lik egoister og søplehuer?

Nordmenn er lik egoister og søplehuer? Når TV-aksjonen går for full skjerm, gir av hjertens lyst. Verdens største dugnad, gir...

Ny vinner av matbørsen!

Ny vinner av matbørsen! Kiwi og Rema 1000 er svært lik på pris, slik de har vært i en årrekke....

Lukk