Hva får politimenn til å gjøre lovbrudd, Securitas vakter til å stjele, og prester til å gjøre overgrep?

 

Er fristelsene for store? Er det makten som finnes i ansvaret som gjør at de som skal verne, beskytte og lede gjør det stikk motsatte?

– Vi hører om politietterforskeren som hadde ansvaret får å ettersøke overgrep mot barn,  som selv blir tatt for å laste ned barneporno. Katolske prester som skal være til stede for katolikker som trenger hjelp og støtte blir møtt med et dunkende lem i stedet for kjærlighet og omsorg. Og vi hører om bankansatte og vektere som blir tatt med buksene nede eller fulle av verdier-

Poltikere er ikke annet enn mennesker de heller, men stadig flere av disse viser en umoral som er mer synlig fordi de har et verv. Bør ikke spesielt politikere som lager lovene være mer lovlydige enn andre borgere?

Har folk mistet all moral? Eller for å spørre på en annen måte, eier vi ikke moral lengre?

En bestemor i Storbritannia ble nylig arrestert for drapsforsøk på sitt 13 år gamle barnebarn. Hun prøvde å drepe sitt barnebarn fordi hun ville skåne henne for foreldrenes forestående skilsmisse. Jenta ble berget av sin far i siste øyeblikk. Det er mer sinnsykdom enn mangel på moral, men hvor er verden på vei?

Bestemødre, skal være den snille gamle kona som alltid har et smil og en klem på lur, og kakeboks på kjøkkenet. Ikke være en potensiell morder. Er verden i ferd må å gå fullstendig av hengslene?

I USA ble en kvinne for en tid tilbake arrestert fordi hun hadde druknet sine tre sønner i en bil, fordi kjæresten hennes hadde bedt henne om det, og blind av kjærlighet utførte hun drapene på guttene. Sinnsykdom eller umoral? Begge deler muligens-

– Vi trenger ikke lenger enn å gå til våre egne politikere. Uten å sammenligne disse med drapsmenn, så er moralen heller lav også her. Avgåtte stortingspolitikere har blitt siktet for å trikse med egne pensjoner for økt økonomisk gevinst. Og flere ministere har vært i søkelyset for å motta gaver som det ikke er oppgitt å ha betalt skatt for.

Det er muligens normalt at mennesker bryter loven for egen vinnings skyld, noen blir tatt for det- men hvor mange blir ikke tatt for sine handlinger? Man kan bare tenke seg store mørketall her…

Det ble anmeldt 177.000 tyverier og andre vinningslovbrudd i 2010, en nedgang på 5,8 prosent fra året før.
Kan man håpe på høyere moral i befolkningen?
  
 Neppe- Alt tyder på at vi nordmenn ikke er det spor brdre enn andre og vi stjeler det vi mener vi kan komme unna med-
 

 

Hvis du fant en lommebok full av sedler og ingen så at du plukket den opp. Ville du ha beholdt pengene, eller prøvd å finne eieren til pengene?

Som Diego Armando Maradona sa det: » Det var ikke min, men Guds hånd».

Foto: Aftenposten.no

Maradonas scoring mot England i 1982

 

 

Vargas

 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091370

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091197

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggere blir lagt merke til

  Topp- bloggere blir lagt merke til og sosiale medier er akseptert og godkjent som et privat talerør som stadig...

VIDEO- Norge er med i krigen mot Libya

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oDkhWGGkVxY[/youtube]     VART DU SKRÆMT NO?! Ok, da ville Gaddafi plutselig være med på våpenhvile allikevel. Diktatoren...

Lukk