Higer du? Eller setter du pris på livet? Noen mennesker, kanskje de aller fleste higer etter større hus, flottere bil, penere kone og mer penger. Og vet alt skal bli bra, bare men får ditt, gjør datt eller lykkes med et eller annet prosjekt. 

Selvsagt kan det være berettiget også.

Bare man kommer seg vekk fra en ektemann, partner eller kjæreste som slår, vil livet forbedres. Makter man å bli frisk etter å bli diagnosert med kreftsykdom, eller man higer etter å få fjernet en inntrenger fra soverommet – sover man trygt igjen.

Man skal sette livet i perspektiv. Vite hva man har og gi uttrykk for at man er glad for livet.

Selvsagt bør man sette seg hårete mål, jobbe hardt med å få en god utdannelse, kanskje en vakker kjæreste og en ok økonomi i løpet av livet. Men det er forskjell på å være målbevisst og ha struktur på prospektet for tidene som kommer, og det å hige etter alt man ennå ikke har eller kan få.

Higer du? Eller setter du pris på livet?

Misunnelsen sitter sterkt i den norske folkesjela. Det samme gjør Janteloven. Dessverre. Menneskenes iboende ondskap og evne til å trykke hverandre ned.  Skapt av Aksel Sandemose, i verket “En flyktning krysser sitt spor.”

Du skal ikke … tro du er noe, du skal ikke tro du er klokere enn oss, du skal ikke tro du kan lære oss noe. Du tror kanskje ikke at jeg vet noe om deg?” 

Aksel Sandemose

Forsøker man å skaffe seg oppmerksomhet, blir man ofte satt på plass, også av sine nærmeste venner eller kolleger.

Skryt, å bli sett, likt og få “likes” er også noe mange nordmenn er svært opptatt av.

Så lenge du og din familie framstår som mer velykket, har større og finere hus, bil, båt, hytte og vakrere barn med nyere og dyrere klær enn naboen – er dere lykkelige, ikke sant?

Om man ikke har alt dette kommersielle ståket, så higer man etter å framstå som vellykket rik og lykkelig, veldig ofte. Enda sannheten kunne ikke vært lengre unna, men det er ikke poenget.

Ikke alle higer etter å framstå som perfekte, men svært mange nordmenn bruker all sin tid og energi – på å hige etter tilhørighet og få et stempel som sier noe flott om dem.

Man kan kanskje få en mindre stressende hverdag, om man makter å faktisk sette pris på det man har. Lite, ekstravagant eller stort. Kjærlighet er gratis og bør komme foran det aller meste. Og å unne andre suksess og vellykkethet, er mange nordmenn alt for dårlige på.

Når gav du noen et ektefølt kompliment sist? Forsøk i dag, du skal se det gjør deg godt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brækhus’ viktigste og siste kamp?

Cecilia Brækhus (35) får endelig drømmen oppfylt. Sent i karrieren og etter 30 seire, skal hun bokse sin viktigste match,...

Lukk