Jeg mener nordmenn enten de liker det eller ikke, for de aller fleste synes nok det er litt merkelig- MÅ bare venne seg til Hijab som endel av klesdrakten til våre nye landsmenn. Jeg mener også at barn av innvandrere plikter til å få ungene inn i norske barnehager for å inntegreres i det norske samfunn så raskt som mulig. Også for å lære språket , og lære seg å være sammen med andre barn fra andre kulturer.

Min nabo er fra Iran. Både mor og datter går med Hijab. Jeg synes det er flott, og lar meg ikke på noen måte hverken provosere eller irritere over det. Og det synes jeg skal få lov til å være deres sak.

Bruk av muslimske hodeplagg har vært et heftig debattert tema i vår, etter at kunnskapsminister Kristin Halvorsen i februar stilte spørsmål ved om skolejenter virkelig dekket seg med det religiøse plagget frivillig.

Undersøkelsen VG har gjort slår for første gang fast at bruken av hijab er utbredt helt ned på de laveste trinnene. Undersøkelsen viser også at bruken har økt de siste fem årene.

Nye Norge- med et stadig økende innvandrer tall må bli flinkere til å innkludere, ta vare på og utnytte kunnskapen til våre utenlandske venner som velger å bosette seg her. Mange av de har stor kunnskap men har problemer med å få seg jobb, enten pga språket, eller fientlig holdning fra arbeidsgivere, eller manglende kunnskap fra arbeidsgivere. Det er både leger, piloter, IT utdannede, og ingeniører blant Oslos taxisjåfører. Enten så jobber de innen vaske bransjen, starter egen forretning, eller kjører drosje.

Det er desverre veldig få andre bransjer som tar til seg utlendinger, og spesielt hvis de har litt problemer med språket. Hijab eller ikke, vi må få inn våre nye landsmenn i samfunnet, det er den eneste måten å få slutt på fremmedhat og rasisme på.

Og hovorfor ikke begynne med å godta Hijab som en del av unifomen i politet og det mitlitæret. Og la ungene få gå med Hijab i skolen.

VG har spurt en rekke rektorer om vi kan få snakke med de yngste elevene, deres foreldre og lærere om bruk av hijab, men dette er blitt avslått. Debatten om bruk av hijab er lite populær blant skolelederne.

– Det viktigste er at de lærer å lese og skrive, ikke hva de har på hodet. Som plagg begrenser ikke hijab integrering, istemmer rektor Leif Arne Eggen ved Mortensrud skole.

Kun ved to av de 45 skolene der småjenter bruker hijab, opplyser rektorene at dette har blitt tatt opp som et diskusjonstema internt på skolen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008482

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10001053

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du fornøyd med solbrillene dine?

Det viser seg ar de aller fleste solbriller ikke holder det de lover, og at de ofte er feilmerket mht...

Pass opp, forikringsselskapene lurer deg lett!

Nå er jeg skikkelig forbanna!! Jeg har kjøpt meg bil, og sjekket med flere selskaper. Inkl det jeg har i...

Lukk