Millioner av Amerikanere har sett TV-debatten mellom de to president-kandidatene. Clinton vs Trump 1-0. The Donald hadde lite å komme med, som vanlig. Republikanernes kandidat har kommet lengre enn mange trodde. Hillary tok første stikk. 

Flawed Presidential Candidates

outtacontext via Compfight

 

Man kan undres over begge kandidatene. At verdens viktigste jobb, skal gå til enten Hillary eller Donald – en katastrofe i seg selv. Pest eller kolera. Av de to, er det utvilsomt den mest erfarne kandidaten som kom best ut av det, og som utvilsomt er den beste kandidaten.

Tidligere president-frue og utenriksminister, og Norges-venn Hillary Clinton har en viss tyngde. Donald Trump, lever som Hillary så tydelig sa det, i sin egen reality-serie fortsatt.

Trump har en tendens til å gjøre seg uvenn med de fleste. Han har ikke snev av evne til å bygge bro mellom fiender, han har heller ikke evnen til å uttale seg demokratisk – på egenhånd, eller på vegne av USA, i noen av debattene så langt. Han har ingen politisk plan, han har ingen politisk erfaring. Trump er og blir en dyktig forretningsmann og bør holde seg til det.

Alt i USA skal bli så mye bedre, over natta, om velgerne tar til fornuften og velger Donald Trump, ifølge ham selv. Her bør velgerne forstå at dette er bare tomme ord. Ingen kan styre en nasjon på digre luftslott og enda større visjoner.

Verden går en usikker framtid i møte. Hvem som sitter på kontrollen over verdens ledende militære stormakt har åpenbart betydning for alle. Også Skandinavia, Europa og Nato, men også for verdens freden og de utfordringer vi står ovenfor.

Clinton: En mann som kan bli provosert av en tweet, bør ikke ha fingrene sine i nærheten av atomknappen.

Amerikansk politikk er nådeløs. En presidentkampanje koster enorme summer og den har alltid bare én vinner. Alt tyder på at det er Hillary Clinton som flytter hjem. Tilbake til det Hvite Hus. Presidentvalget blir avgjort 8. november. Dette er det 58. presidentvalget i USA.

Innen den tid skal tre debatter til – danne grunnlaget for hva velgerne skal stemme. 4. oktober, 9. oktober og den siste og kanskje helt avgjørende debatten, 19. oktober i Las Vegas i Nevada. Til tross for at valget er et amerikansk anliggende, påvirker dette verden. Derfor er det av stor interesse for verden for øvrig – hvem som blir USA’s 45. president i historien.

Skulle The Donald, i mot alle odds vinne presidentvalget og bli verdens mest innflytelsesrike og mektige politiker, bør vi holde på hatten alle mann. Trøsten må være at presidenten alene, aldri kan jobbe for eget godtbefinnende. En president må få godkjent sitt mandat via senatet. Her sitter det 100 senatorer som skal være med å avgjøre de aller viktigste bestemmelsene, på vegne av USA.

Vi kan ikke annet enn å håpe at det amerikanske folk; ser og hører hva Donald Trump gjør og sier. Og at de derfor velger den demokratiske kandidaten, Hillary Clinton til president.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves sikter mot stjernene

Wolves sikter mot stjernene. Wolverhampton Wanderers, klubben med de vakre draktene, som mange nordmenn har blitt kjent med gjennom den...

Lukk