Janne var Josefs eneste store kjærlighet. De gikk i samme klasse fra første til sjette og Josef la merke til henne første skoledag. Allerede var hun det vakreste han hadde sett. Dessverre ble det enveis beundring helt til de begge var 16 år. Da møttes de etter å ikke ha sett hverandre på 16 måneder. Da fikk Janne øynene opp for Josef.

Allikevel ble Janne en belastning for Josef fordi hun var så vinglete, hun kunne ikke stoles på, hun nasket penger fra alle, og dessverre var hun hekta på dop. Janne var etterhvert blitt en tung rusmisbruker og har ved flere anledninger sett døden i hvitøyet grunnet overdoser.

Men tretten år før det…

Josef hadde ikke sett Janne på lenge da han hadde kommet med toget fra Lillehammer og nær blitt skutt og drept da Hells Angels var ute etter å likvidere kompisen hans Roger. Han var fortsatt skjelven etter å ha sittet på politihuset i Oslo og fortelle hva han visste om den døde kameraten og forholdet rundt hvem som ønsket Roger bort for godt.

Politiet tok fort tegninga.

Janne bodde i en liten leilighet på Grunerløkka. Korsgata 12b. En flott leilighet Jannes rike far eide. Jannes mor var død. Hun hadde fått kreft og døde av den lumske sykdommen bare 5 måneder etter at hun hadde fått diagnosen.

Året var 2000 og det vare bare kort tid til Josef skulle feire sin 20 årsdag. Han ville så gjerne at Janne, hans store kjærlighet skulle ta del i festen.

Josef tenkte på Rogers far, og hva han skulle si. Han måtte jo ringe å fortelle hva som hadde skjedd. Han små løp de siste meterne bort til blokka der Janne bor med sin far. Får prøve å ringe litt senere tenkte Josef og dro begge hendene gjennom håret i håp om se litt anstendig ut.

Josef ringte på hos Jannes far. Bare ikke Janne hadde glemt avtalen de hadde. Var jo tross alt noen uker siden de hadde blitt enig på Facebook.

Det var Janne som åpnet. – Hei! Sa Janne og så ut som en blanding av Marilyn Monroe og Adele. Hun hadde Moroes hår, og Adeles figur. – Hei! Fikk Josef så vidt stotret fram. Herregud så vakker hun  er, rakk så vidt Josef å tenke før hun hang rundt halsen hans i en lang og varm klem. Josef ble kledelig rød i ansiktet og prøvde å klemme så forsiktig han kunne tilbake.

– Lenge siden sist, sa Janne. – Ja alt for lenge sa Josef og prøvde å samle seg. Han var litt svimmel etter klemmen og merket at det var bevegelser i trusa. Faen så flaut da tenkte Josef, og rettet litt på stellet for å prøve å plassere ereksjonen litt mer strategisk og mindre synlig.

– Den festen? Begynte Janne. Den skal være her i byen eller? Du skjønner jeg skal til Mallorca med en venninne, Else fra klassen og om vi rekker det og det passer så kan du jo bli med? Sa Janne og smilte det hviteste smilet Josef hadde sett. Han visste jo at Janne var vakker, men han kunne ikke huske at hun var en gudinne. En engel. – Så kult, selvsagt vil jeg det.

-Da kan vi jo feire litt på forskudd når vi er på Mallorca da sa Josef.

Josefs tanker gikk umiddelbart tilbake til de dagene Hermann og han hadde hatt på Magaluf bare noen få år tidligere, og at bestekompisen skulle ha blitt med på ny tur  til den spanske øya. Da skulle vi ha snudd hele øya på hodet tenkte Josef ettertenksomt.

– Da kan jeg vel høre med Andreas om han vil være med så er vi fire, er det ok eller? Josef tok et godt tak i Janne og kysset henne på kinnet og sa jeg tror dette blir en kanon tur jeg og smilte så fint han kunne mot sin kjæreste. – Klart det, sa Janne. Han er jo kjempe koselig og morsom. Sa Janne og tok i mot kysset med et smil.

Hadde Josef bare visst hva han begav seg ut på nå.

– De to parene rakk ikke det det planlagte flyet på Oslo Gardermoen, så det ble fire stive timer å vente på et fly som tok de til København for så å komme videre til Spania, alternativ to var å reise dagen etter og det var helt uaktuelt.

På Gardermoen ble det kort i mellom halvliterne og Josef irriterte seg over at Andreas klenga på Janne hele tiden. Til slutt følte Josef seg tvunget til å si i fra, men fikk seg en overraskelse da det var Janne som ba Josef om å holde kjeft og gav beskjed om la Andreas få lov til å sitte der han selv ville.

Else, Jannes venninne synes det var en merkelig oppførsel og det hele endte i en durabelig krangel der alle fire fikk beskjed om å forlate puben.

Derfor var det en slukøret og litt medtatt og små-full kvartet som entret hotellet mer enn 5 timer senere enn opprinnelig planlagt. De hadde bestilt to dobbeltrom, guttene og jentene hver for seg hadde de blitt enige om før avreise.

-Nei, jeg gidder ikke. Else sover hos meg. Jeg er så jævlig sliten, jeg vil sove. Gidder ingen menn som klår over hele meg! Sa Janne med en streng og klar mine i det hun presset fram mange streker i pannen for å se streng ut i tillegg.

– Ikke noe problem! Vi deler seng sa Andreas og dro med seg Josef opp mot heisene. Hotellet var av bra standard. I det øverste sjiktet for Spania å være, det som tilsvarer fire stjerners i Norge.

Rommene var plassert strategisk ved siden av hverandre.

– Natta da jenter, sa Josef og Andreas da de gikk til hvert sitt rom. De kompisene tok seg et par stive drinker av de medbrakte Taxi free varene. Jeg er skikkelig gåen sa Andreas, og ville legge seg. – Jeg og sa Josef og var kjapp med å få av seg klærne.

Blir nok en flott tur dette, vi får skjemme jentene bort med litt massasje i morra sa Andreas. – Enig sa Josef i det de slukte lyset for natten.

Josef våknet pga at han måtte på toalettet. Han så at klokka var halv fem og at senga til Andreas stod tom. Ikke var han på badet heller. Josef gjorde seg ferdig på ramma og tenkte så det knakte i hodet, mens han satt der og trøkka.

Han gikk ut i gangen på hotellet for å se etter kompisen. Da så han at rommet til jentene ved siden av stod på gløtt.

Der fikk Josef sitt livs sjokk. Andreas, Janne og Else i full action. – Bli med da vell sa Andreas og vinka Josef inn. Han så på Janne at hun nøt at Josef ble sjokkert over å se Andreas pikk opp i seg.

Det var så langt Josefs verste opplevelse i livet som han aldri senere ville glemme. Han tok taxi til flyplassen og dro hjem til Norge med første fly fra Mallorca…

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nok en sommer er i ferd med å regne bort i Norge og Sverige- Alle vil til syden

Reiseselskapene melder om rekord stor etterspørsel, og stadig stigende priser på syden-restplassene. Det tømmes fort nå, og skal du til...

Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du!

Det blir stadig avdekket avvik på hva norsk mat faktisk inneholder. Alt fra restauranter som ikke overholder interne rutiner for...

Lukk