[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N_tONWXYviM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MyOQtjUqIMM&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ezLKhq-FVeY&feature=related[/youtube]

 

Endelig er produksjonen av «Hobbiten» i gang. Dette er forløperen til filmhistoriens mest populære og beste filmtrilogi, LOTR- «Lord of the Rings».

– Jeg går ut i fra at du selvsagt har sett alle tre filmene, ellers kan du ikke ha fulgt med på noe som helst de siste årene. Hvem har ikke hørt om Gandalv, Frodo, Aragorn, Gollum og ikke minst den magiske ringen, med uante krefter og livsfarlig for den som bærer den.

Man bør ha sans for troll, eventyr, og mysteriet rundt filmene, ellers kan det være vanskelig å leve seg inn i fantasiverdenen til forfatteren JRR. Tolkien, som skrev bøkene så tidlig som i 1937-

Heldigvis er de fleste store stjernene fra de tre første filmene med i «Hobbiten» også. Og Peter Jackson står for regien.

I «Hobbiten» tas vi med til Midgard, 60 år før handlingen i «Ringenes Herre»-bøkene. Vi følger Bilbo Lommelun (spilt av Martin Freeman), som sammen med tretten dverger forsøker å ta tilbake Ensomfjellet fra den fryktinngytende dragen Smaug.

På veien får også møte kjente og mer eller mindre kjære figurer som Gandalv (Ian McKellen) og Gollum (Andy Serkis) … som også introduserer Bilbo for en viss gullring.

 

Foto: Adressa.no

 

– I de tre første filmene ser man den klassiske kampen mellom de gode, Frodo, Sam, Gandalv, Aragorn og de andres kamp mot det onde. Saruman og ringen som er et symbol på djevel selv. Det blir vanskelig å se for seg begynnelsen uten vakre Liv Tylers rolle prinsesse Arwen, som var meget sentral spesielt i den siste filmen «Atter en Konge».

Men Peter Jackson kan film, og han kan denne genren, eventyr og den klassiske «krigen» mellom det gode og det onde. Jeg vet det er millioner av LOTR fans over hele verden som har startet nedtelling til «Hobitten» og hvordan eventyret vi kjenner egentlig begynte.

Musikken, de fantastiske naturbildene, kostymene, «orkene», alvene . Ja hele settingen som får hjerte til å slå raskere, og spenningen på hva som vil komme,  er det ikke vanskelig å få når man ser de korte trailerne fra Hobbiten. Man har helter og fiender, det er det film handler om, å bli glad, og heie på sine helter. Hvem ble ikke rørt da Aragorn fikk sin Arwen?

Det er en stund å vente på Peter Jacksons «Hobbiten» som ikke forventes å være premiere klar før desember 2012.

Det positive er at del2 kommer allerede året etter. Begge filmene spilles inn i digital 3D.

Jeg gleder meg vilt!

Har du planer om å se «Hobbiten»?

http://www.facebook.com/pages/Peter-Jackson/141884481557?sk=wall

http://www.imdb.com/title/tt0903624/

Vargas

 

Kilde

 

http://www.dagbladet.no/2011/03/21/kultur/film/hobbiten/peter_jackson/ringenes_herre/15891313/

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn er best i engelsk

  - Kan du huske dine første engelske strofer? "I am a norwegian girl, this is a chair, how do...

Tenk positivt og du får leve lenge

  Er du allerede en grinete, negativ vriompeis er det mye som taler for at du ikke blir så gammel...

Lukk