Ganske utrolig at ikke NFF ikke klarte å få til en endring tidligere, slik at Norge hadde en mulighet til å nå VM i Russland. Etter 3 tap på 4 kamper, er VM-kvalliken allerede over for den eventuelt nye sjefen.

Per Mathias Høgmo fikk 35 kamper som landslagssjef, hvor kun 10 ble vunnet.

«Per-Mathias Høgmo og NFF har i fellesskap blitt enige om at Høgmo slutter som norsk landslagssjef.»

NFF

I ettertid, en utrolig dårlig statistikk, og en amatørmessig håndtering av Norges fotballforbund. De fleste ser at dette burde ha vært gjort allerede etter EM-kvalifiseringen i 2015, som også ble en stor nedtur for Norge og Høgmo. Amatørene i NFF burde snu alle steiner for å få på plass en ny struktur med nye Norge. Med ny sjef.

Les også: «Høgmo må vernes»: Trenerforeningen.

 

Per-Mathias Høgmo, tar som vanlig ikke selvkritikk på pressekonferansen på Ullevål Stadion. Presset på spillergruppa, og forbundet, blir brukt som argument for å trekke seg. «Bakteppet», blir igjen mye nevnt. Ingen selvkritikk å spore. Tåkeprat.

Men mimrer om de få seierene han fikk som landslagssjef. Terje Svendsen, president i NFF, takker Høgmo for innsatsen. Han forteller videre at Norge var nær ved å komme videre i play off til EM. Høgmo får full lønn, som vil si nær 4 millioner koner, ut 2017.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal være sentral i jobben med å finne en erstatter for Høgmo. Ståle Solbakken ønsker å fortsette i FCK, men kan være aktuell på et senere tidspunkt. Det er slett ikke umulig at man finner en midlertidlig løsning, for å få første-ønsket Solbakken på plass.

Neste landskamp for A-landslaget er i mars 2017. Da må en ny trener være på plass, men NFF og Semb har ikke dårlig tid med å finne en ny landslagssjef.

Prosjekt-Høgmo som startet 27. september 2013, med diktlesning og spenstige formuleringer ingen skjønte noe av, er endelig over. Rent sportslig var resultatene minst like ille, fra start til slutt.

Gudskjelov at det er over!

 

Vargas

Tags: landslaget, NFF, Nils Johan Semb, Norges fotballforbund, Per Mathias Høgmo, Terje Svendsen

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – skadene eskalerer

Endelig er landslagspausen over og den engelske fotballen ruller igjen. Lørdag 19. november, smeller det på Old Trafford. Manchester United...

Høgmo må vernes, sier trenerforeningen, feil han må sparkes!

I følge VG.no, kommer Norsk Fotballtrenerforeningen ved leder, Teddy Moen, med en pekefinger til Høgmos kritikere. Man skal huske på...

Lukk