Holder sommerferiebudsjettet? Gratis tips her! Tenk over alt du skal bruke penger på i sommer fra mai til slutten av august, og du blir kanskje både skeptisk, motløs og betenkt?

Lest? Bedre privatøkonomi?

Her kommer noen gode råd som garantert vil kunne gi deg den ferien du fortjener, enten du har jobbet gjennom en kald og hard vinter, eller om du endelig er ferdig med studietiden. Å skrape sammen nok penger til kos, forpliktelser, reise og opphold kan by på problemer for de fleste.

Holder sommerferiebudsjettet? Gratis tips her!

Jo større inntekt, jo enklere å få råd til det man ønsker tenker mange.

Holder sommerferiebudsjettet? Gratis tips her!
Er det her det er party?

Vel, det er ikke noen selvfølge, fordi det kommer an på hva man er vant til å bruke. Jo mer man har, jo lettere er det å bruke av formuen. Kall det gjerne investeringer, men å bruke mye penger på kort tid er det enkleste i verden. Bare spør Idar Vollvik, som gikk fra å være milliardær, til gjeldsslave på få år.

Du kan altså med noen enkle grep, skape deg bedre råd ved å følge disse enkle rådene, send oss en tanke, når du spretter Champagnen i sommer. Om det ikke gjør deg rik, vil du i hvert fall ikke bli gjeldsslave.

Lommeboken

Vi har satt fokus på din lommebok i sommer, slik at du skal kunne nyte sol, varme, ferie, reising, konserter, festivaler, hotellopphold og besøke alle vennene og familie du har forsømt i alle år. Nå er det på tide å leve.

Først må du ha et godt og fornuftig kredittkort, som gir deg femti til sekstidagers kreditt, her får du alltid gode forsikringer ved betaling av reiser i tillegg. Men ta aldi ut kontanter i inn- eller utland, det er dyrt.

Lest? Din privatøkonomi kan bli bedre … 

Ta kontakt med banken, eller logg inn i nettbanken din, gi beskjed eller gjør operasjonen selv, ved å betale kun renter, og ikke avdrag på bolig lånet for de to neste månedene. På den måten frigjør du kapital som  du kan bruke på ferien din. Du betaler litt lengre ned på boliglånet, men hvem tenker på det, nå?

Kontroll på privatøkonomien?

Alt du ikke har brukt de siste seks måneder, som har noen verdi, bør du selge unna. På Finn.no er det tusenvis av mennesker som er villig til å kjøpe de merkeligste ting, hver dag. Du får solgt hva som helst, om prisen er fornuftig.

Si opp dyre abonnement, selg bil nr to, dere kan klare dere med den ene. Kjøp sykkel i stedet. Brukt. På Finn. Har du ubetalte regninger, betal strøm og husleie, søk om utsettelse på resten. Du tåler å ha litt dårligere råd når høststormene herjer – det er nå du må ha cash.

Din privatøkonomi er viktig for deg, nå og til evig tid. I hvert fall så lenge du lever, og det er jo lenge. Du skal oppleve neste sommer også, uten å gå personlig konkurs, derfor skal man tenke langsiktig. Har du muligheten til å få oppleve drømmeferien i år, bør du selvsagt reise. Men ha i bakhodet at det er lite klokt å låne seg til fant.

Sørg for å låne penger, privat, hos arbeidsgiver eller i bank, som du vet du makter å betale tilbake. Å utsette noen få regninger blir man ikke fattig av, men du bør sørge for å ha en viss oversikt over inntekt og utgifter. Ikke bare penger til sommerferien. Sett opp et budsjett for resten av året.

Det gjelder å kutte kostnader, ha disiplin på forbruk, sette til side penger som kommer inn, til dager som kommer når man skal på tur og har fri. Feriepenger og skattepenger blir utbetalt i juni for de aller fleste. Her bør du ikke sløse, men sette av litt til du kommer hjem.

Selg unna og bytt bank om nødvendig

Om du makter å jobbe ved siden av skolen, hjelper det raskt på økonomien, har du barn, men er student, bør du søke forsørgerstipend, og reis alltid kollektivt om du kan. Månedskort for båt, bane og buss er alltid rimeligere enn å kjøpe enkeltbillett.

Så er det disse standardfrasene som vi bruker ofte, men som vi vet mange går i fella på. Det er og blir nemlig idiotisk å klage på privatøkonomien når man kjøper lunsj og cola på 7-Eleven, røyker, snuser, eller nekter å innse hvor dyrt det er å handle på bensinstasjon.

Med et par kjappe telefoner til strømleverandøren din, hvor du raskt kan bytte til en rimeligere leverandør. Og til forsikringsselskapet – bør du få bedre råd om du tar disse grepene. Hos banken er det også penger å spare, særlig om du ikke har tatt en ny verdivurdering på boligen på noen år.

Å bytte bank, sitter langt inne for mange nordmenn. Hvorfor har vi vanskelig å forstå. Banken din er ikke lojal mot deg, hvorfor skal du betale tusenvis av kroner mer enn du bør – hvert år, når det er direkte unødvendig og sløsing med ærlig opptjente midler?

Har du spørsmål om privatøkonomi, som er noe av det mest tabubelagte for nordmenn å snakke om, men spør i vei. Det er selvsagt helt gratis, som alt annet på denne bloggen, og vi garanterer svar til samtlige.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overgangsvinduet, VM, Play Off og ryktebørs

Siden fotballen er over i England, det er kun FA-cup finalen, og de tradisjonsrike Play Off kampene igjen – er...

Lukk