Homofil? Sliter du med å være homse? Norge er kanskje det aller beste i verden å være homofil også, for det er ikke så vært å være nordmann i utgangspunktet.

Dessverre finnes det også fordommer, avvisninger og kunnskapsløshet også i det norske samfunnet fortsatt. 

Du som singel homofil, har sett endringene i samfunnet på nært hold og følt det på kroppen, bokstavelig talt. Du merker det også i holdningen hos andre single homofile på din vei.

Lest? Pride – på tide å bli ekte?

Skammen er borte, men holdningen blant mange heterofile menn og sikkert kvinner er fortsatt fiendtlig.

Du kan høre det på puben. “Homser er ok, så lenge de lar meg være i fred”. Eller kanskje enda verre. “Disse jævla homsene klarer ikke å la være å klå på hverandre heller”. For å ta homsene i forsvar først som sist.

– De menn eller kvinner som viser sine følelser for hverandre; av samme kjønn, har like mye rett til å vise dette til omverden som alle andre.

Nå kan man ikke oppfordre noen til å stå å ni-kline på hvert gatehjørne, men poenget er at man bør lære seg til å akseptere at noen er annerledes enn deg selv.

Homofil? Sliter du med å være homse?

Vi vet at dette kommer som lyn fra klar himmel på deg med fordommer store som tinntallerkener. Man kan faktisk være ganske kul og helt ok, enda man er glad i og forelsket i en av samme kjønn. Jo, det er helt sant!

Dessverre er det alt for få åpne sosiale klubber, barer og puber for kun lesbiske og homofile i Norge. Det fører til et fortsatt lukket samfunn der disse må møtes i Cyberspace, via sosiale medier og på lukkede Facebook-grupper.

Heldigvis finnes det gode nettsider som fungerer som trekkplaster for single som er søken etter likesinnede.

Som de fleste vet, det meste finnes på nett, men samfunnet burde ha fungert bedre enn det gjør i dag, uansett om man velger å leve med en person av samme kjønn. Vi skriver da tross alt 2015 i det 21. århundre.

– I en rekke land, kan du risikere å bli drept ved å vise følelser eller stå fram som åpen homofil, her hjemme har verden gått litt framover tross alt. Noe av årsaken kan være at en rekke kjente mennesker stadig oftere står fram og kommer ut av det berømte skapet.

– Du som har fordommer mot homofile, bør tenke deg litt bedre om. Din holdning kommer av for liten og for dårlig kunnskap rundt det å være glad i et menneske.

Du har sannsynligvis foreldre eller søsken som også har et forenklet og trist syn på homofili, der du har blitt påvirket negativt; over lang tid.

 De med slike fordommer tenker på sex, i det øyeblikket de hører ordet homo.

Snur du på det og tenker kjærlighet i stedet, går det kanskje opp et lys. For du har vel vært forelsket eller er glad i noen du også. Skulle du ikke få lov til det, på grunn av vedkommet var en mann eller en kvinne. Hvor er logikken?

Er du fortsatt i skapet, er det på tide å stå fram. Det er mange som ønsker deg alt godt og lykke til på ferden med ditt nye liv.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Luksusfellen- nordmenn bruker mer enn de kan betale

Luksusfellen- nordmenn bruker mer enn de kan betale. Stadig flere nordmenn sliter med privatøkonomien. En rekordlav rente burde ha gjort...

Lukk