Har du ikke skiftet ut sommerdekk med vinterdekk, bør du få opp farten. I store deler av kongeriket er det i starten av november ventet snø. Snø i mengder, og den kommer som kjent ikke ferdig måket. Hjerteinfarktene står i kø. 

Måk med tanke på egen helse og ikke ta i for raskt og i for store mengder.

Sør- og Østlandet og store deler av av Midt-Norge kan få opp mot 50 cm i løpet av helgen. Et omfattende værskifte gir også minusgrader. Så kaldt som minus ti blå, kan det bli i Oslo-regionen i neste uke. Skal du ut på reise, sett av nok tid og planlegg nøye. Du bør regne med noen forsinkelser i kollektivtrafikken og på Gardermoen.

Les også: Dødsstatistikken øker på veiene – er du den neste!

365: Day 64: Theme - Lines

Rob Clatterbuck via Compfight

Også i Finmark meldes det om et omfattende snøvær de kommende dagene, som kan gi glatte veier og utfordringer for folk å ferdes. For de aller fleste barn er snø og kulde forbundet med leke, ski og aking. For eldre, uføre og vanskeligstilte fører vinteren nesten bare problemer med seg.

Så langt i år har det vært rekordlite snø over hele landet. Først nå i starten av november har det kommet litt i fjellet i Sør-Norge. Før det nå altså skal lave ned i flere dager, de aller fleste steder i landet. Om det blir hvit jul, er det for tidlig å spå noe om, men å få mye snø så tidlig på vinteren, kan være et tegn på at det blir både kaldt og endel snø mange steder, kanskje helt fram til jul.

Du har fortsatt litt tid på deg, men fra fredag 4. november bør vinterdekkene være på bilen og ikke henge i garasjen.

Skianleggene i Sør- og Midt-Norge vil få perfekte forhold, med kilometer med preparerte løyer for de som foretrekker bortover ski. Liker du høy fart, på brett eller utforski – kan du glede deg til en rekordlang skisesong. Flere steder meldes det om stor interesse for overnattinger på hytter og hoteller, når den første snøen har kommet.

Sesongen på Hafjell, starter 12. november, andre steder er skisesongen allerede i gang.

Har du venner, kjente eller familie som er enslige eller har problemer med å komme seg ut på grunn av vanskelige vei og værforbehold. Ikke ha det mer travelt enn at du tar kontakt for å høre om det er noe du kan gjøre.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves har navnet klart!

I løpet av de neste 24 timene vil skotten Paul Lambert bli annonsert som Wolverhampton Wanderers' nye manager. I følge...

Lukk