Høstferiens muligheter for liten og stor. For mange foreldre er høstferien en kilde til problemer og utfordringer som kan slite på familien. Det begynner å bli lenge siden høstferien ble kalt, potetferie. Den tiden av året bonden trengte hjelp til å ta opp den viktigste middags-ingrediensen av dem alle. For noen. Nemlig poteten.

Logistikken går ikke opp for de fleste, når skolen stenger og det ikke finnes annet alternativ enn gode venner, gode naboer eller besteforeldre og ty til. Da er gode råd dyre. Med litt kløkt og et godt naboskap, så kan det løse seg for alle parter.

Lest? Storebarns foreldres bekymring – en evig pine?

For det er ikke alle besteforeldre som har mulighet, lyst eller ork til å passe barn og unge gjennom en hel arbeidsdag – én hel uke til ende. Å ta det som en selvfølge er i hvert fall lite klokt. Derfor kan en Facebook-gruppe være løsningen, der man inviterer likesinnede med barn, går sammen om å passe hverandres unger innenfor de nødvendige rammer som behøves.

Man bør åpenbart være flere enn én stakkars mor eller far som skal passe en gruppe barn, enten i hjemmet eller i en park i nærheten.

For noen passer det å avspasere, for andre må man ta ut feriedager, men går man sammen flere i en gruppe, kan det være nok at man tar fri kun én arbeidsdag i løpet av høstferieuken. Da blir ikke presset like stort på den enkelte familie.

Lest? Barnet ditt – du må ha barn for å forstå det! 

Å finne på noe med barn i en ferie kan være vrient, jo yngre barn jo enklere å finne oppgaver og gjøremål som er spennende nok. Fra 10 år og oppover, er LAN-party mer enn godkjent. For de barna som ikke har SFO eller barnehagetilbud i høstferien, kan det å finne andre omsorgspersoner være det som er løsningen.

Her er noen få tips til aktiviteter:

  • Kle seg ut
  • Reise til Tusenfryd
  • Nærmeste svømmehall
  • Lesestund (gjerne høytlesning for de minste)
  • Oppdagelsestur i skogen
  • Bake kanelboller
  • Ansiktsmaling
  • Telttur
  • Plukke søppel på stranda
  • Spørrekonkurranse

Har man litt fantasi, kan man finne på så utrolig mye forskjellig, og er man flere barn og nok voksne til å passe barna, i nabolaget, i blokka eller i borettslaget – jo mer gøy blir det.

Høstferiens muligheter for liten og stor.

Ingen barn tar skade av å kjede seg litt, men det er ikke nødvendig om man går sammen flere familier der voksne er med på de daglige gjøremålene, på barnas premisser. Man må ikke på død og liv sitte på PC, nettbrett eller foran TV, selv om det er skolefri. Tenk om du måtte plukke poteter i ferien din? Det måtte besteforeldrene dine. Bare spør.

Lest? Bestefar er mer viktig enn noen gang!

Ta en samling og la barna være med å bestemme, det behøver ikke koste skjorta, og ungene selv har fantasi nok til å komme på gøye og kreative aktiviteter. Bare det å bestemme på forhånd at deler av dagen skal tilbringes utendørs, gir enorme muligheter.

Høstferien kan bli kult, om man er sammen med andre!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rykker Aguero og City ifra?

Ingen trofeer blir delt ut i september, når en Premier League-sesong varer til mai, neste år. Men det er et...

Priskrigen er ikke over – ny prisvinner!

Priskrigen er ikke over - ny prisvinner! Ifølge VG.no er det ikke lenger Rema 1000 som er billigste dagligvare kjede,...

Lukk