Som de fleste vet så elsker vi nordmenn levende lys, fyr på peisen noe rødt i glasset og en person man liker bedre enn de fleste i armkroken. Noen trives best i sitt eget selskap og ønsker å være alene, det må bli deres sak, og dem om det.

Vi andre, vi av den mer sosiale sorten, benytter høsten til å nyte livet og hverandre. Bare pass på å så det ikke blir vell mye kos, da legger du på deg eller ender kanskje opp som mor eller far neste sommer.

– Kose er så mangt. Et godt måltid sammen med familie eller venner, en romantisk middag for dere to som fortsatt setter pris på hverandre. Vi har en lang høst og en enda lengre vinter foran oss. Hvorfor ikke allerede nå, begynne å planlegge sommeren? Kanskje det er nettopp et sommerbarn dere drenger for å få forholdet opp enda et hakk i vellykkethet og velvære?

Tassende små barneføtter av en liten jente som roper av full hals fra toalettet, når hun endelig har lært seg hvordan man bruker det, “FERDIG!!!!”

8128572616_7800d1857b.jpg

– Eller hva med en gutt, en liten “Emil” som ikke vet hva han skal finne på for å få sin velfortjente oppmerksomhet? Barn er en av livets viktigste begivenheter, og det endres den dagen du opplever det miraklet å få lov til å bli noens mor eller far. En gutt som er bare en baby det første året, en baby som trenger kjærlighet, trøst, pupp og noe inn i helvete mange pakker med bleier, men det går over. Etterhvert.

– Så går det slag i slag, for hvert år som går. Du rekker neste ikke å merke det, men du kan se det på de andre som du gikk svanger sammen med, barna deres kjenner du ikke igjen engang, etter bare noen få år.

Barnhage, SFO, barneskole også ungdomskolen, svisj. Årene da man koste seg med en baby er forlengst borte.

Før du vet ordet av det står poden i døra og skal ha penger til kino. Skal på date med ho søte fra klassen, så rekker du knapt å snu deg før du får beskjed om at du skal bli bestefar. Jepp, “full pott på V75, i første løp”. Poden, som du trodde ikke visste opp eller ned på det motsatte kjønn har klart det.

Du er plutselig blitt 25 år eldre, og skal innen rimelig tid i dåp til ditt eget barnbarn; hvor ble det av livet? De dager som kommer og går som du er mitt i akkurat nå? Det er nettopp denne høsten du bør leve livet på ordentlig, og du kan velge selv. Bli en kjukkas fordi du koser deg for lenge ved bordet gjennom hele høsten, eller bli “på tjukka” fordi du planlegger framtiden godt. Slekt skal følge slekters gang som det står i en av de fineste sangene.

Ikke kast bort tiden på trivielle, materielle parenteser, bli noens foreldre istedet og sørg for at vedkommende får et rikt og meningsfullt liv, det er nemlig langt mer kos og hygge enn travelt mas. Å bli en mor eller fra gir deg kanskje også dybde for ditt eget liv. Det er ingen ting som er en større glede enn å bli foreldre. 

Noen velger å ikke få barn, og har helt sikkert et godt og innholdsrikt liv for det, man skal ha lyst på barn før man tar på seg et slikt livslangt ansvar.

Benytt høsten godt, så kan det være dere som beriker Norge med et sommerbarn neste år.

Lykke til!

Vargas

 

Didriksons Theron parkdress - best i test

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tre Premier League-spisser som leverer

Årets sesongstart i Premier League har vært helt fantastisk. Vi har sett mange mål, flotte mål, debutanter som har storspilt,...

Lukk