Innen få timer, vil så mye som 40mm nedbør komme over det sentrale Østlandet. Inn mot torsdag 18. september vil Petra ramme 10 fyker, der det vil kunne komme opp mot 70mm lokalt.

Oppland, Hedemark, Oslo, Østfold, Vest- og Aust Agder, Telemark, Vestfold, Akershus og Buskerud. Dermed er det også svært mange mennesker som vil bli rammet av Petra, når ekstremværet, den første høststormen i år, kommer.

Summen av store nedbørmengder over tid, i kombinasjon med store nedbørmengder på torsdag, gjør at Meteorologisk institutt har valgt å sende ut ekstremværvarsel. Nedbørmengdene kan lokalt gi store konsekvenser.

YR.no

Kan du gjøre noe for dine verdier, for å forebygge mot flom og ødeleggelser?

Selvsagt kan du det. Sørg for at vannet har fritt leide til sluk og avløp, rens opp i takrenner, få verdiene opp fra kjelleren, om du har dårlig erfaring med flom fra før. Sørg for å ha skikkelig drenering rundt hus og hytte.

Dessverre kommer vannet fort og lenge, når det først kommer, og da er det for sent å tenke på hva man burde ha forberedt. Gjør det heller i tide, og før vannet kommer. For det kommer, helt sikkert.

Sist gang det kom ekstremvær på Østlandet, fikk forsikringselskapene meldinger om skader for til sammen 100 millioner kroner. Noe av skadene kunne utvilsomt ha vært unngått.

I følge VG.no er det i kveld store problemer i Hjartdal kommune i Telemark, der flere hus er evakuert og fare for at flere bruer i område skal kollapse av vannmengdene.

Snart er det din tur. Er du forberedt på mye nedbør og sterk vind?

Kilde VG.no/ YR.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kristiansund, kystperlen som forsvant?

Gjennom flere år som turist i egen by, var jeg innom min fødeby Kristiansund denne sommeren. For å være helt...

Puler du for en luksusveske?

Debatten om unge kvinner er villig til å pule for dyre gaver har igjen nådd nye høyder. Det hele tok...

Lukk