Venstre og KRF trekker seg ut av den ventede fireparti-regjeringen som var kommende statsminister Erna Solbergs største ønske. De to sentrumpartiene har lovet å støtte den nye regjeringen med FRP og Høyre. 

– Venstre og KRF har gjort det de kunne for å komme til en enighet med FRP, det er her skoen har trykket mest. Erna Solberg mister med dette bred støtte i regjeringen og vil danne en mindre-talls regjering. Høyrelederen må se på dette som et personlig nederlag, nå må hun rokere kraftig i tillegg får hun kamp mot FRP i mange saker partiene står lang fra hverandre i.

For Siv Jensen og FRP er dette en seier. En historisk avgjørelse som vil bli lagt merke til, mye pga støyen rundt utenlands presse sitt fokus på at dette Behring Breiviks tildigere parti.

Børsen vil reagere negativt på dette resultatet når denne åpner 1. oktober kl 10.00 Hovedsaklig pga usikkerheten rundt den nye regjeringens forventninger og mangel på informasjon så tidlig i prosessen.

Siv og Erna skal styre Norge inn i framtiden!

– Oljeboring i Lofoten og Vesterålen har vært en av de flaskehalsene som har gjorde nesten umulig for de to mindre partiene i Venstre og KRF, å gå inn i regjering med Høyre og FRP. Med to parti mindre i regjering er det også all grunn til å tro at Arbeiderpartiet ser på dette som en seier for seg selv, samtidig som de kan se på mulighetene til å komme lettere tilbake til makta.

Hvem av de to blå-blå partiene som nå skal begynne å svelge kameler får gjennomslag for sin politikk blir spennende å se. Statsministeren har det siste ordet i regjering siden det er hun som er sjef, men man skal ikke være noen rakett-forsker for å forstå at Siv Jensen neppe gir seg på tørre møkka.

I følge Nyhetskanalen, så skal det legges fram et dokument der rammeavtalene for de fire partiene er enig i denne to-partiregjering er hugget inn.

Mens Høyre og Frp har 77 mandater til sammen, har nemlig sentrumspartiene betraktelig færre, til samme 19 representanter på Stortinget.

Når vedtak skal fattes og budsjetter vedtas har mange i KrF og Venstre vært redde for at kjøttvekta skal velte deres hjertesaker ut av regjeringens politikk.

Siv Jensen snuser på den tunge finansministerposten, da er det fristene å være ærlig på sine følelser. Morna Oljefondet!

Foto: Flickr/  Nordiske Mediedager

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
NRK P3 20 ÅR- Hurra og gratulerer!

Du som er mellom 12 og 30 år hører kanskje på NRKP3 hver eneste dag, i følge lyttertall for kringkastingen...

Lukk