Derfor vinner Liverpool! Liverpool FC er det laget som har flest tilhengere og supportere fra Norge, fra lag i Premier League, tett etterfulgt av Solskjærs Manchester United. Men det har vært et rolleskifte de siste årene der United var best, særlig under Sir Alex Ferguson, har nå Liverpool tatt over tronen og vært best under Jurgen Klopp. Derfor vinner Liverpool. De har den beste manageren i verden.

Jurgen Klopp, den smilende tyskeren med de hvite tennene og de karakteristiske brillene, ofte med caps på hodet. En manager som er kjent for bamseklemmene og et voldsomt engasjement på sidelinjen under kampene.

Klopp smiler og ler med god grunn. Men det tok sin tid før han fikk Liverpool opp på skinnene. Nå raser laget hans gjennom den krevende Premier League-sesongen som kniv i smør, og nekter å tape kamper. Derfor vinner Liverpool!

Jurgen Klopp

Manageren som studerer motstanderne før kamp, ved å stå i midtsirkelen for å se hvordan laget spillerne hans skal møte, legger opp taktikk og forberedelser. Noe Klopp er alene om å gjøre i øverste nivå i England. Han er også alene om styre Liverpool til lagets aller første seriegull i Premier League.

Jurgen Klopp havner utvilsomt på sokkel utenfor Anfield, før eller siden.

Sadio Mané (27) ble nylig kåret til Afrikas beste spiller, foran rekke-kamerat, Mohamed Salah. Mané er også toppscorer for Liverpool med sine 11 scoringer. Senegaleseren har spilt 60 kamper på Anfield siden han signerte i 2016, og aldri tapt. Det er en av de viktigste årsakene til at Liverpool tar seriegullet også.

Derfor vinner Liverpool!

Liverpool taper ikke kamper, fordi Jurgen Klopp har innprentet en arbeidsrutine i laget som minner litt om det engasjementet, arbeidskapasitet og løpsvilje vi husker, slik nevnte Ferguson hadde med sitt Manchester United i sin tid. Som gav haugevis med trofeer. Det er kanskje den største forskjellen på de to gigantene i engelsk fotball av i dag.

Derfor vinner Liverpool!

Arbeidsmoral, vilje og evne til å vinne igjen ballen når den er tapt.

Det finnes som kjent statistikk på alt i Premier League. Og den viser med all tydelighet at Klopps menn løper mest, har ballen mest (Manchester City) eneste lag over her), og kontrer raskest. Som gir åpenbare resultater.

Liverpool har ingen tap, én skarve uavgjort og 19 seire på 20 kamper. Der Sadio Mané, Mo Salah, Roberto Firmino og flere andre har gjort 49 mål og sluppet kun inn 14 mål. Slik blir det seriegull av.

Vi som følger godt med på hva som skjer i Premier League, kan ikke unngå å vite at Ole Gunnar Solskjær sliter i Manchester United, at Allegri og Pochettino sitter på gjerde og venter på å få konkrete tilbud fra den tidligere storklubben. Men at Klopps suksess tok tid forme.

De tre første sesongene vant ikke Liverpool noe som helst under tyskerens ledelse, tvert i mot. De tapte en rekke finaler, men ledelsen og eierne stod last og brast med sin manager.

Sadio Mané Liverpools beste spiller foto: PremierLeague.com

Som nå plukker fruktene av den lojaliteten og tålmodigheten Klopp ble til del.

Sir Alex Ferguson og Manchester United

Også Sir Alex Ferguson måtte ha tid for å bygge Manchester United, der han var nære ved å få fyken i følge ryktene tett på klubben, det hadde gått tre lange sesonger før resultatene kom. Den tiden hadde Liverpool å gi Klopp. Den tiden kan vi ikke se at styret på Old Trafford er villig til å gi Ole Gunnar Solskjær, dessverre.

Det er flere spillere i Liverpool enn de fryktede spissene som skal ha æren av det ventede seriegullet som deles ut i mai. Verdens beste forsvarsspiller, Virgil van Dijk har gjort tre mål, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson og brasilianske Fabinho, er blant de beste i verden til å forsvare seg.

Faktisk har Liverpool bevis for å være nettopp det, å bli verdensmestre.

Backene Robertson og Alexander-Arnold (21) er også offensive verktøy ingen andre lag er i besittelse av. Noe som ble svært synlig i Liverpools kamp mot Leicester på selveste Boxing Day, på King Power Stadium vant Klopp og hans menn 4-0.

Unge Trent Alexander-Arnold har spilt 19 av 20 kamper, gjort to mål og har 8 assist og er blant de aller beste høyrebackene i verden. Selvsagt er han også en viktig brikke i det gode Liverpool-maskineriet. At Robertson (25), den gode venstrebacken har 19 kamper av Liverpools 20, gjort ett mål og har 6 målgivende.

Den belgiske midtbanespilleren, Georginio Wijnaldum har spilt sin beste sesong han også. 28-åringen har startet 19 av 20 kamper, gjort to mål og er en av arbeidsmaurene på Klopps midtbane.

Noe som forteller oss at Klopp har et helt eget arsenal av spillere som kan gjøre mål selv, eller servere ballen og gjøre innlegg til kompetente spisser. Mohamed Salah har 10 mål og 4 målgivende og fra straffemerket har trygge James Milner scoret på to straffer og gjort to assist.

Firmino, Henderson og Lovren

Firminho har 6 mål og 4 målgivende ,samt at kapteinen, Jordan Henderson har spilt mer enn normalt og har sin beste sesong i Liverpool-trøya. Til og Dejan Lovren har vært god denne sesongen.

Den utskjelte kroaten har like mange kritikere som fans, men forsvarsspilleren har spilt 8 kamper denne sesongen. Matip, også han makker til van Dijk har 7 kamper.

Arsenal gikk 49 kamper uten å tape i sesong 2003/2004, så langt har Liverpool spilt 37 kamper på rad uten tap. Selvsagt kan den rekorden ryke i løpet av denne sesongen.

Målvakten Alisson Becker fra Brasil har vært god i sine 12 kamper, men ble skadet tidlig i sesongen som gjorde at veteranen, Adrián måtte vokte buret i 8 kamper, noe som gikk overraskende bra. Derfor vinner Liverpool!

Til sammenligning har den spanske målvakten i Manchester United, David de Gea hatt sin verste sesong for Solskjær. Tabbene kommer tett som hagl, noe som er svært uvanlig for den eller s så trygge keeperen.

Vi kan ikke med beste mening se hvilket lag som skal hamle opp med Liverpool i skrivende stund, om ikke verdensmesterne går på en smell med en rekke skader på sentrale spillere, slik Solskjær opplever med sitt Manchester United.

Liverpool har spilleglede, entusiasme, løpskapasitet og energi i laget gjennom hele kampen, spillerne har ballen mest, og går sammen som en løveflokk som jakter neste offer, for å vinne ballen igjen – som gjør at de er svært vanskelig å gjøre mål på.

Vi vet at norske spillere kommer og går, til og fra Premier League. Gode Erling Braut Haaland havnet i Bundesliga i stedet for Manchester United, men Sander Berge linkes nå sterkt til West Ham.

Overgangsvinduet er åpent.

Se ikke bort fra at det vil komme store overraskelser og rekordkjøp i løpet av januar. Mange flere spillere linkes til og fra Manchester United enn Liverpool. Mest grunnet tabellposisjon-forskjellen og harmonien som råder i Liverpool, sammenlignet med det kaoset som foregår på Old Trafford.

Liverpool har signert Takumi Minamino (24) fra Braut Haalands tidligere klubb, Red Bull Salzburg, for drøyt £7m. Japaneren får trøye nummer 18. Minamino kan spille både ving og midtbane.

Vinner Klopp og co resten av kampene i Premier League, havner de på 112 poeng som selvsagt er en uslåelig rekord.

I tillegg er Liverpool en av flere kandidater til å vinne både FA-cup og Champions League denne sesongen. Selvsagt er de det, all den tid laget ikke taper fotballkamper.

Gratulerer Liverpool, med en fantastisk sesong!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forholdet ditt i fare?

Forholdet ditt i fare? Er hun utro, er han ikke glad i meg, er vanlige tanker i et forhold som...

Lukk