Hun vil ha en mann med status og penger. At kvinner ønsker å gifte seg oppover på statusstigen er ingen hemmelighet, men at menn med dårligere utdanning enn kvinner på ca samme alder, sliter med å finne seg partner, er forholdsvis nytt.

Forholdet menn og kvinner hva utdanning angår – blir skjevere og skjevere. 

Kvinner med lang utdanning, søker og får menn med status og penger, familie og barn. Som gir Norge en mengde dårlig utdannende menn, som ikke finner seg partner og som forblir uten barn.

Kjærligheten er altså ikke uransakelig som mange tror.

Kjærligheten kommer med visse forbehold, hun elsker deg mer, om du har diplomer på veggen, byråkrater er mer pop om de har penger på bok. Hun velger altså legen, psykologen ( Ja, da, det er også en lege, typ) advokaten eller gründeren, enn han litt enkle på gulvet, som ikke har orket den tunge veien til arbeidslivet (les: gjennom en lengre utdanning).


Dette er et økende samfunnsproblem som er alvorlig nok og som ekspertene ikke ser langtids konsekvensene av, fordi det er et forholdsvis nytt fenomen. All den tid de single mennene uten barn, vil forbli ensomme, forlatte og blakke. De må sannsynligvis ut av landet, til Øst-Europa eller Asia for å finne et kjerring-emne som gidder å dele livet med ham og hans helt enkle livsstil, på NAV, som lavtlønnet eller som arbeidsløs. 

Kanskje er det slik at like barn leker best og det bør være en viss struktur i samlivet. 

For hva skulle den tungt utdannede kvinnen, snakke om, hvis partneren var en på ‘gulvet’ i Aker, eller jobbet som avisbud? Hva snakker man med de menneskene man ikke er på lik linje med i livet, på noe vis annet enn i alder? Å innlede et forhold med vedkommende vil være utenkelig for de fleste.

Lest: Realsjoner tiltrekker hverandre … 

Ja, for er det ikke fornuftig at kvinner, som for få tiår siden, “bare” var husmor, endelig får lov til å faktisk velge seg en partner som gir henne økonomisk trygghet, for seg selv og sitt avkom? Hvor hun i tillegg har en solid utdanning som gir henne en solid inntekt.

Hun vil ha en mann med status og penger …

En gjennomsnitts fastlege tjener 1.4 – 1.6 millioner per år. Hva skal vedkommende med en partner som tjener tre, fire eller fem hundretusen kroner per år? Det skjer vel faktisk ikke.

At kvinner med utdanning, som tjener gode akademiske lønninger, velger likesinnede eller enda bedre betalte ektefeller, er faktisk ikke bare greit, det er tvingende nødvendig. En nærliggende sammenligning for menn som velger å gifte seg med kvinner med lavere utdanning og derav lavere inntekt, begrunnes med at økonomi i langt større grad – er sekundært for menn. Da blir kjærligheten og det å stifte familie langt viktigere. 

Kvinner er bedre til å planlegge enn menn. Derfor bruker de kvinnelist, som er en undervudert måte å lykkes med å finne seg partner på (sies det), kvinner får det i langt større grad som de vil, når de først jakter sitt ‘bytte’.

Kvinner som ønsker en rikere partner enn seg selv, lykkes med andre ord, i langt større grad enn menn som søker en rikere partner enn seg selv. Når de økonomiske forskjellene i samfunnet blir større, som under den BlåBlå-regjeringen, vil det være enda viktigere å sikre seg økonomisk. 

De fleste banker, tar ikke i single uten en solid inntekt langt over gjennomsnittet.

Skjevheten blir åpenbar og større for hver eneste år. Single menn uten partner, øker i omfang og vi får en stor andel kvinner fra andre nasjoner til landet, som ser på aleneboende nordmenn, uten barn – som et varp. Noen menn blir dessverre lurt, andre lykkes med å finne lykken og kjærligheten med en utenlands kvinne, heldigvis. 

Rike norske kvinner, blir altså enda rikere i giftemål med en tungt utdannet mann. Menn med dårlig eller ingen utdanning forblir ensomme, blir lurt, single og alene, uten barn. Eller må skjerpe seg kraftig på veien og gjøre det langt bedre i sin utdanning – om trenden skal snus.

Så nådeløst er samfunnet blitt, det er ikke nok å finne kjemien eller kjærligheten.

Kilde: Agendamagasin.no

Vargas

Pin It on Pinterest